Home > #Hoofdnieuws > Hemicuda: met Ogier en Evans

Hemicuda: met Ogier en Evans

De organisatoren hebben het lang ‘stil’ kunnen houden, maar niemand minder dan de huidige nummers één en twee van het FIA WRC World Rally Championship komen aan de start van de 20ste Hemicuda Rally, op zondag 25 oktober in Koekelare. Elfyn Evans en Sebastien Ogier, beide in een Toyota Yaris WRC, nemen het tegen elkaar in functie van de Renties Ypres Rally.

Maar er is nog schoon volk, met name Grégoire Munster (Hyundai i20 R5), Vincent Verschueren (VW Polo GTI R5), momenteel 3de in het Belgisch Rallykampioenschap en Paul Lietaer (Citroën C3 R5). Bij droog weer mogen zij zeker weerstand verwachten van Andy Lefevere en Gunther Monnens, beide in de Porsche 997 GT3.

Naast Ogier en Evans komen nog drie FIA-prioriteits rijders aan de start: de nog zeer jonge Sami Pajari die het Junior WRC kampioenschap betwist in een Ford Fiesta, Ole Christian Veiby, die het WRC2-kampioenschap rijdt in een Hyundai i20 R5 en recent nog 12de algemeen werd in de WK Rally van Sardinië en Nikolay Gryain, eveneens WRC2 (Hyundai i20 R5).

Nog meer “R5”-geweld komt er van onder andere Bert Coene (Ford Fiesta R5), John Reddington (Ford Fiesta R5), Meiron Evans (VW Polo GTI R5) en Melvin Evans (Skoda Fabia R5).

Opvallend, de Hemicuda… is de dag na de South Belgian Rally.

error: Alert: Content is protected !!