Home > #Hoofdnieuws > FE: Buemi en Rowland blijven bij Nissan e.dams

FE: Buemi en Rowland blijven bij Nissan e.dams

Nissan e.dams heeft vandaag bekend gemaakt dat Sébastien Buemi en Oliver Rowland opnieuw het team zullen verdedigen in het zevende, nu werdelkampioenschap, van de Formule E. Dit is het derde jaar op rij dat het team met hen in zee gaat, wat alleen maar kan bevestigen dat het vertrouwen nog steeds aanwezig is.

Foto © Nissan

Onlogisch is de keuze natuurlijk niet. In het afgelopen seizoen werd het team tweede in het constructeurs-klassement, ze behaalden ook één overwinning en vijf podia. Buemi eindige ook zes keer in de super-pole en werd uiteindelijk vierde in het eindklassement, met slechts drie punten achterstand op Stoffel Vandoorne die op de tweede plaats eindigde.

Ook voor Rowland werd het een positief seizoen. Hij scoorde zijn allereerste overwinning in het kampioenschap en eindigde met slechts één puntje achterstand op zijn teamgenoot.

“Seb en Oli hebben geweldig werk voor ons gedaan,” zei Tommaso Volpe, Nissan’s wereldwijde motorsport directeur. “We zijn blij met de stabiliteit en consistentie die het behoud van hen in het team brengt. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op onze eerdere successen. Winnen is echter niet ons enige doel in de Formule E. Bij elke race leren we meer over elk aspect van onze high performance EV’s, wat vervolgens de ontwikkeling van onze auto’s op de weg ten goede komt. Door te racen, ontwikkelen we onze EV-expertise voortdurend verder”.

Japans F3 kampioen, Mitsunori Takabosh, zal net zoals de afgelopen twee seizoenen ook dit seizoen het testprogramma van Nissan voor zijn rekening nemen. Jann Mardenborough zal aanblijven als simulator rijder voor het Japanse team.

You may also like
Formule E: een exclusieve videoreactie van Stoffel Vandoorne
Formule E: Felipe Massa verlaat ROKiT Venturi
FE Berlijn: Vandoorne pakt pole
FE Berlijn: Rowland op pole, drama voor DS Techeetah
error: Alert: Content is protected !!