Home > Rally > BRC > BRC Oudenaarde: Verschueren met flink wat progressie

BRC Oudenaarde: Verschueren met flink wat progressie

Eindelijk! Afgelopen zondag hernam het Belgisch kampioenschap rally na een gedwongen pauze van zeven maanden. De Aarova Rally was voor Vincent Verschueren om twee redenen belangrijk: enerzijds was het de herstart van het nationale seizoen, anderzijds was het voor de GoDrive-rijder een wedstrijd op eigen bodem. Na een slechte bandenkeuze liet de Volkswagen Polo GTI R5 #46 vervolgens uitstekende chrono’s optekenen. De zevende plaats in de einduitslag, de zesde onder de deelnemers die strijden voor de Belgische titel, was niet echt een weerspiegeling van het werkelijke prestatieniveau van het team dat de kleuren van de Belgian VW Club verdedigde.

(persbericht)

De Aarova Rally werd bij zijn eerste editie als onderdeel van het Jobfixers Belgian Rally Championship… gedoopt! De regen viel zondagochtend namelijk met bakken uit de hemel in de regio van Oudenaarde, met uiterst gevaarlijke omstandigheden tot gevolg. “De eerste lus was complete waanzin”, bevestigde Vincent Verschueren. “Om eerlijk te zijn had ik de hoeveelheid water die op het asfalt en het beton bleef staan wat onderschat. Het moeilijkste was dat de weg enorm moeilijk te ‘lezen’ was. Soms stonden er slechts enkele millimeters water en was het niveau van grip best acceptabel. Soms kwamen we in 3 of 4 centimeter water terecht en ging onze Volkswagen Polo GTI R5 aan het aquaplanen.”

In deze omstandigheden was er één parameter die het wedstrijdbegin van Vincent en zijn copiloot Filip Cuvelier ruïneerde. “We hebben een fout begaan bij de bandenkeuze”, erkent de Belgisch kampioen uit 2017. “We zijn vertrokken met Medium Wets… en dat was niet de juiste beslissing! We waren voortdurend aan het aquaplanen en het was soms onmogelijk om op de rechte lijn op het gas te blijven. Het was echt gevaarlijk… We maakten ook een klein foutje in een bocht naar links tijdens de tweede klassementsproef. Eens we de Full Wet-banden hadden laten monteren, keerde het vertrouwen weer, maar het gat op de leider was reeds geslagen en we keken toen al aan tegen een achterstand van 1’10”.

Nochtans was die bandenwissel een uitstekende keuze. Als we de Ier Craig Breen, die aan de start stond met een WRC die niet in aanmerking kwam om punten te scoren in het Belgisch kampioenschap, buiten beschouwen laten, liet Vincent goede chrono’s noteren. Vanaf de vijfde tot de tiende gechronometreerde sector stond hij steevast in de top vier, waarbij hij zelfs tweede en drie derde tijden neerzette op de zes KP’s die hij met de juiste banden reed. “We hebben in de loop van de dag duidelijk flink wat progressie gemaakt”, klonk Vincent na de finish positief. “Ik voelde dat de wagen zich steeds beter gedroeg. We wisten dat de modderige omstandigheden niet ideaal zouden zijn voor onze Volkswagen Polo GTI R5, die beter tot zijn recht komt in het droge. Nochtans waren de chrono’s in het tweede deel van de rally zeer bevredigend! Hoewel het nog maar onze tweede rally samen was, liep de samenwerking met mijn copiloot Filip Cuvelier uitstekend en dat is veel belovend voor de toekomst.”

Die toekomst begint in eerste instantie met de Hemicuda Rally, die op 25 oktober zal plaatsvinden in Koekelare. Deze regionale rally zal dienen als voorbereiding op de Ypres Rally, van 20 tot 22 november het strijdtoneel voor de volgende afspraak in het Belgisch kampioenschap waar Vincent en Filip aan de start zullen verschijnen.

error: Alert: Content is protected !!