Home > #Hoofdnieuws > F1 Eifel GP: Lewis Hamilton pakt zijn 91ste en evenaart Michael Schumacher

F1 Eifel GP: Lewis Hamilton pakt zijn 91ste en evenaart Michael Schumacher

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Vanmiddag vond de Eifel GP op de Nürburgring plaats, de elfde race van het seizoen. Voor het eerst in vijf jaar mocht het mythische circuit opnieuw een F1-race organiseren. Na de opgave van Valtteri Bottas kon Lewis Hamilton probleemloos naar zijn 91ste overwinning rijden een Safety Car kon geen roet meer in het eten gooien. Max Verstappen werd tweede en Daniel Ricciardo knap derde.

Vlekkeloze start

In tegenstelling tot de vorige races was er deze keer in de beginfase geen chaos. De top vier kon hun plek behouden. Alex Albon moest wel snel zijn vijfde plek laten aan Daniel Ricciardo. Lando Norris en Sergio Perez konden in de openingsronden ook Esteban Ocon passeren, een mindere start van de Fransman. Antonio Giovinazzi maakte in de openingsronde drie plaatsen goed en kon al inhalen in elke openingsronde dit seizoen. Vooraan reed de top drie steeds verder weg van Leclerc en de rest. Ricciardo was een stuk sneller dan de Monegask en hoefde niet lang meer te wachten om hem te passeren. Ondertussen waren ook Norris en Perez dicht bij Leclerc gekomen.

De opgaves volgen elkaar op

George Russell was de eerste die moest opgeven. De Wiliams-rijder kwam in de eerste bocht in aanraking met Kimi Räikkönen. De Fin had een lock up waardoor hij Russell. De Brit had links achteraan een lekke band en moest zijn wagen parkeren. Een virtuele Safety Car en een penalty van tien seconden voor Räikkönen zijn het gevolg. Niet veel later moet polesitter Valtteri Bottas voor de eerste keer dit seizoen opgeven. De Mercedes van de Fin had geen power meer. Voor Lewis Hamilton ligt de weg naar zijn 91ste overwinning nu open, Verstappen volgde op 2,5 seconden.

Na bijna de helft van de race moest ook Esteban Ocon opgeven vanwege een hydraulisch probleem. Albon kreeg ook een penalty van vijf seconden voor zijn incident met Kvyat. De Red Bull-rijder ging meteen de pit in voor zijn straf, maar het team besloot om zijn wagen in de garage te duwen, opgave Albon.

Safety car brengt spanning

Lando Norris had het al een hele middag moeilijk met zijn McLaren. Met nog vijftien ronden te gaan had zijn wagen geen power meer en hij parkeerde zijn oranje bolide. De Safety Car moest uitrijden. Het zag ernaar uit dat Hamilton probleemloos naar de overwinning ging rijden, maar de Safety Car besliste daar anders over. Iedereen ging nog eens de pit in voor de zachte band, alles opnieuw te doen in de laatste tien ronden.

Bij de herstart gebeurde niet veel meer. Max Verstappen was niet goed wakker en Lewis Hamilton had meteen een gaatje, zijn overwinning kwam niet meer in gevaar en evenaart Michael Schumacher. Na de eerste twee was het Daniel Ricciardo die aan het langste eind trok. De Australiër werd derde en het is zijn eerste podium sinds zijn overwinning in Monaco 2018. Sergio Perez kwam nog dicht, maar kon de Renault-rijder niet meer inhaleven. Carlos Sainz vervolledigt de top vijf en zal tevreden zijn met zijn resultaat nadat hij als tiende moest starten. De Spanjaard kon nog net Pierre Gasly afhouden.

Charles Leclerc zal toch op meer gehoopt hebben na zijn vierde plaats op de startgrid. De Monegask had niet de snelheid in de race en werd zevende. De mooiste prestatie komt toch op naam van Nico Hulkenberg. De Duitser die pas gisteren te horen kreeg dat hij moest invallen werd na een fantastische inhaalrace achtste. Dat zal de Racing Point-rijder deugd en wie weet zien we hem volgend seizoen terug. Romain Grosjean werd knap negende en Giovinazzi mag het laatste puntje meenemen voor Alfa Romeo.

Uitslag race:

Reacties top drie:

  • Lewis Hamilton: “Ik kon mijn banden goed managen. Ik zag dat Valtteri een lockup had dus ik moest pushen. De Red Bulls waren ook snel vandaag. Het was een zware strijd, ik ben heel tevreden.”
  • Max Verstappen: “De snelheid was vandaag wel in orde. We probeerden onze eigen race te rijden want Mercedes was te snel. Op het einde kon ik nog het snelste rondje rijden dus ik ben tevreden.”
  • Daniel Ricciardo: “Het is lang geleden en het voelt terug aan als mijn eerste podium. Het is al meer dan twee jaar geleden. De tattoo voor Cyril komt er, zeker weten.”

WK-stand:

Foto ©: Formula 1
You may also like
F1 Eifel GP: Bottas pakt pole op de Nürburgring
F1 Eifel GP: Valtteri Bottas snelste in enige oefensessie op de Nürburgring
F1 Eifel GP: geen actie op vrijdag
F1 Eifel GP: geen debuut voor Mick Schumacher in F1, FP1 afgelast
error: Alert: Content is protected !!