Home > Circuit > In een notendop: Sports Prototype en Extreme E

In een notendop: Sports Prototype en Extreme E

  • Sports Prototype Cup en Goodyear – In het voorprogramma van de Portugese Grand Prix maakt de Sports Prototype Cup zijn opwachting. De serie, waarin de Revolution A-One prototypes rijden en die vergezeld wordt van de BARC Radical SR3 Trophy en de Sports Prototype Open class, ziet op Portimao 20 rijders van 10 nationaliteiten in actie. Deze week werd Goodyear bevestigd als bandenleverancier voor de serie. De Revolution prototypes gebruiken een 3.7-liter V6 die een power output geeft van 440 pk per ton. Een ideale voorbereiding voor het racen met LMP wagens zeg maar.

  • Extreme E – De elektrische off-road serie die gebruik maakt van de Odyssey 21 E-SUV weet ondertussen waar het staat. Op de wereldraad van de FIA kregen ze de status toegewezen van “FIA International Series“. Hun seizoen start in 2021 en op 27 oktober e.k. zal de serie officieel worden voorgesteld

foto: ©sportsprototypecup.com/Pitbox91 media

error: Alert: Content is protected !!