Home > #Hoofdnieuws > F1 Eifel GP: Bottas pakt pole op de Nürburgring

F1 Eifel GP: Bottas pakt pole op de Nürburgring

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Valtteri Bottas mag morgen vanop pole vertrekken voor de Eifel GP. De Fin was in de kwalificatie sneller dan teamgenoot Hamilton en Max Verstappen. De grootste verrassing kwam van Charles Leclerc die in zijn tweede snelle rondje naar de vierde plek reed. Nico Hulkenberg mocht voor de tweede keer dit seizoen invallen. Lance Stroll voelde zich deze ochtend al niet goed en Hulkenberg mocht de kwalificatie en morgen de race voor zijn rekening nemen. De Duitser vertrekt morgen wel vanop de laatste plaats.

Q1: Hulkenberg start achteraan, Giovinazzi Q2

Nico Hulkenberg die Lance Stroll vervangt, had maar twintig minuten de tijd om het circuit te leren kennen. De Duitser deed zijn best maar had te weinig tijd. Hulkenberg start helemaal achteraan met Kimi Räikkönen naast hem. De voorlaatste rij wordt ingepalmd door beide Williams-rijders. Nicolas Latifi start achttiende en George Russell kwam amper 0,04 seconden tekort om zich te kwalificeren voor Q2. Romain Grosjean kwam nog dichter bij Q2, maar de Fransman zag zijn laatste snelle rondje van de tabellen verdwijnen omdat hij buiten de lijnen reed. De Haas-rijder moet tevreden zijn met plek zestien. Antonio Giovinazzi plaatst zich voor het eerst dit seizoen voor Q2. De Italiaan van Alfa Romeo doet daarmee een stuk beter dan zijn teamgenoot.

Q2: Vettel out, Verstappen sneller dan Bottas

Kevin Magnussen had zijn job al gedaan door zich te kwalificeren voor Q2 en verder dan de vijftiende plaats raakte hij niet. De Deen mag morgen naast zijn teamgenoot starten. Hetzelfde geldt voor Antonio Giovinazzi die vast en zeker tevreden zal zijn met zijn veertiende plaats, zijn beste resultaat dit seizoen. Bij Torro Rosso zullen ze niet blij zijn. Beide rijders konden zich niet kwalificeren voor de laatste kwalificatiesessie. Daniil Kvyat start morgen op de dertiende plek. Pierre Gasly start als twaalfde en zal zeker teleurgesteld zijn. Sebastian Vettel miste net Q3, maar was wel 0,5 seconden trager dan teamgenoot Leclerc. Voor de Duitser is dit toch wel een thuisrace.

Q3: Verstappen komt net tekort

Net zoals alle vorige kwalificaties dit seizoen zorgt Mercedes voor een een-tweetje. Valtteri Bottas nam in Q3 de maat van Lewis Hamiltond, de Fin was 0,2 seconden sneller. Max Verstappen werd mooi derde en mocht zelfs even dromen van de pole. De Nederlander was slechts 0,07 seconden trager dan Hamilton. De grootste verrassing komt uit het kamp van Ferrari. Charles Leclerc reed een fantastisch rondje en split de Red Bull-rijders op de vierde plek. Albon start morgen vanop de derde rij met Daniel Ricciardo naast hem die op zijn beurt nipt sneller was dan Esteban Ocon. De McLaren-rijders stelden teleur met een achtste (Lando Norris) en een tiende (Carlos Sainz) plek. Sergio Pere kon zich nog tussen de oranje bolides nestelen op plaats negen.

Uitslag kwalificatie:

You may also like
F1: Lewis Hamilton wint eerste GP van Portimão
F1: mogelijk einde aan samenwerking tussen Hassen, Grosjean en Magnussen
F1 Eifel GP: Lewis Hamilton pakt zijn 91ste en evenaart Michael Schumacher
F1 Eifel GP: Valtteri Bottas snelste in enige oefensessie op de Nürburgring
error: Alert: Content is protected !!