Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: met WRT in 2021?

FIA WEC: met WRT in 2021?

Waar de Belgen goed vertegenwoordigd zijn in de GT-racerij, is dat veel minder het geval in LMP1 of LMP2. Daar zou nu toch verandering in kunnen komen, want WRT, actief in GT3 en DTM, wil richting LMP2 om zo mogelijk een overstap naar LMDh voor te bereiden, dat verklaarde teameigenaar Vincent Vosse aan de Franse website Endurance Info.

In 2016 deed WRT al eens een eenmalige poging in LMP2 met een Ligier JS P2 voor Will Stevens, Laurens en Dries Vanthoor in de Belgische manche van de ELMS in Spa. Het trio eindigde toen tweede. Tijdens de corona lockdown zagen we dan een LMP2 in de kleuren van WRT… in de virtuele 24 Uur van Le Mans en het Belgische team eindigde op een zevende plek algemeen. “Een eerste stap zou een deelname zijn aan het FIA WEC in de klasse LMP2 in 2021, alvorens richting LMDh te evolueren, al zijn details vandaag nog niet mogelijk”, klinkt het bij Vincent Vosse.

Uiteraard stopt ook voor WRT het avontuur in DTM, al gaat het Duitse kampioenschap verder met GT-wagens en net die auto’s kent WRT uiteraard zeer goed. Wait and see…

error: Alert: Content is protected !!