Home > Rally > Rallyraid > Africa Eco Race: past zich aan

Africa Eco Race: past zich aan

De parcoursuitzetters deden vorige week hun ronde doorheen Senegal en Mauritanië om de unieke route van Dakar naar Dakar definitief vast te leggen. Ondertussen werkt het team van organisatoren om, ook onder de COVID 19 maatregelen, het aantal deelnemers logistiek zo hoog mogelijk te kunnen houden in deze 13de editie van de Africa Eco Race die plaats heeft van 5 januari 2021 tot 17 januari.

foto: africarace.com

Senegal kent een efficiënte campagne tegen Covid 19 en de Africa Eco Race werkt nauw samen met de autoriteiten om de aankomst van de deelnemers te faciliteren. Voor het vertrek vanuit Senegal gelden momenteel geen restricties. Alle documenten tot deelname moeten wel uiterlijk op 1 november 2020 rond zijn teneinde aan de technische en administratieve controle te kunnen deelnemen.

De route vormt zich

Vertrokken wordt er in het zuiden van Frankrijk, waar de karavaan aan boord zal gaan van een vrachtschip, richting Dakar. Op 4 januari 2021 worden de eerste deelnemer sin het bivak van Saint-Louis verwacht. Van daaruit wordt de start gegeven voor de wedstrijd op 5 januari. Vanuit Senegal gaat het richting Mauretanië. Daar wachten de zandvlaktes van de Sahara, met de onvergetelijke landschappen, en voor het grootste deel in de wedstrijd nog onontdekte trajecten. De diverse lussen die zullen worden afgewerkt, hebben ook andere voordelen. Zo kunnen de medewerkers in het assistentiepark ter plaatse blijven en moeten niet telkens naar een andere bivakplaats rijden. Een comfortabele en kostenbesparende formule.

error: Alert: Content is protected !!