Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: met 10 Belgen aan de start

Ring 24: met 10 Belgen aan de start

Dit weekend vindt de tweede grote 24 uur durende uithoudingsrace van dit jaar plaats en dat op de mythische Nürburgring Nordschleife. Aan de start verschijnen 10 Belgen waarbij enkele onder hun op de algemene zege mikken.

Foto’s ©: Audi Sport, Team GetSpeed, Frikadelli Racing

Dat zijn eerst en vooral de winnaars van vorig jaar, Dries Vanthoor en Fréderic Vervisch. Onder het motto “never change a winning team” zien we hen opnieuw in dezelfde equipe verschijnen, met uitzondering van Frank Stippler die vervangen wordt door DTM-talent Nico Müller. Zij doen het met de Audi R8 LMS van Phoenix Racing

Ter ere van de sportieve successen van de R8 op de Nürburgring lanceerde Audi zopas een gelimiteerde oplage van hun straatversie. Vanthoor en Vervisch rijden met dezelfde kleur op hun racewagen, ‘Tioman donkergroen’.

Maxime Soulet doet het dit jaar niet in een Bentley maar wel in een Mercedes-AMG GT3 van Getspeed. Zijn teamgenoten zijn Markus Palttala en het Engelse koppel Janine en John Soffner. Of Soulet zich snel kan aanpassen aan de Mercedes en de rest van zijn equipe snel genoeg is zal nog moeten blijken.

Kan Maxime Martin een dubbelslag thuis halen? Nadat hij vorig weekend reeds de 24 Uur van Le Mans won, staat onze landgenoot erop gebrand om het ook goed te doen in de Eifel. Hij verruilt zijn Aston Martin voor een Porsche GT3 R van Frikadelli Racing en racet samen met Mathieu Jaminet, Lars Kern en Lance David Arnold.

Verder zien we ook Kris Cools aan het werk dit weekend en dat in een Porsche GT3 Cup van RPM Racing. Hij racet samen met Milan Kodidek, Bob Wilbert en Marco Van Ramshorst. Nico Verdonck en Guido Dumarey doen het opnieuw met de Prosport Racing Aston Martin GT4. In de Toyota GT86-Cup zien we tenslotte Jacques Derenne, Olivier Muytjens en ‘Brody’ racen voor het Pit Lane AMC Sankt Vith-team.

Algemeen

You may also like
GT World Barcelona: Vanthoor en Weerts kampioen
Ring 24: met twaalf diskwalificaties
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
Ring 24: herstart pas om 8 uur, Audi met voorlopige 1-2-3
error: Alert: Content is protected !!