Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK (Catalunya)

In een notendop: WorldSBK (Catalunya)

  • Superpole – Op zaterdag werd Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) de zesde verschillende winnaar van een Superpole wedstrijd dit seizoen. Maar achter hem doemde alweer het silhouet van Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), tweede, terwijl Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha) op de derde podiumtrede mocht, net voor Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati). Aanvankelijk leider Alvaro Bautista (Team HRC) verdween uit de race na een gemene highsider.

  • Race1 – Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ging in de race op zaterdag weer over naar de orde van de dag met een zege die hij pakte bij de start. Hij ging naar de leiding en liet die niet meer los tot de finish. Een goed gestartte Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) volgde op meer dan twee seconden, zijn teamgenoot Chaz Davies pakte de derde plaats. Poleman Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) had wat hommeles bij de start met zijn eigen teamgenoot Toprak Razgatlioglu, en kwam niet verder meer dan een vierde plaats. Rea vergrootte meteen zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap.

  • Race2 – En ook op zondag lukte het net niet voor Van der Mark. Na een racelang episch duel won Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) van Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team). Een verrassende derde werd Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team), die zijn eerste podium haalde. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) werd vierde maar houdt in de tussenstand zijn Ducati uitdagers Scott Redding en Chaz Davies nog op ruime afstand.

foto: ©worldsbk.com

error: Alert: Content is protected !!