Home > Rally > Divers > Rally: De Cecco in JL Dumont als voorbereiding op Aarova

Rally: De Cecco in JL Dumont als voorbereiding op Aarova

Cédric De Cecco staat aan de start van het Critérium Jean-Louis Dumont. Het wordt een voorbereiding op de andere BK wedstrijden: de Aarova Rally en de South Belgian Rally.

foto: rv/© Jérôme Fiasse

Mijn laatste deelname gaat al terug naar de Condroz 2019. Aangezien de Aarova Rally in Oudenaarde, die het BK Rally zal heropenen, gereden wordt over 90 kilometer klassementsproeven, minder dan gewoonlijk voor zulke rally, is het aangewezen geen hele lus op te offeren om weer in het ritme te geraken. En daarom ga ik ook naar Waremme voor het Critérium Jean-Louis Dumont, die ik nog nooit eerder heb gereden. Het moet me weer in het zadel helpen en het belangrijkste is kilometers te maken, al zal ik elke gelegenheid grijpen om een goed resultaat neer te zetten. Ik kijk ernaar uit om opnieuw aan het stuur te zitten van de Skoda Fabia R5 van Metior .”

De Cecco zal daarnaast ook nog deelnemen aan de South Belgian Rally, in Vresse-sur-Semois. “Na deze twee wedstrijden, en afhankelijk van de resultaten, de evolutie in de gezondheidscrisis en de beslissingen die door de overheden worden genomen in verband met het publiek, zullen we dan de gepaste beslissingen nemen, uiteraard rekening houdende met de wensen van onze verschillende partners.’’

Cédric De Cecco zal worden bijgestaan door Jérôme Humblet. Het is echter nog onduidelijk of hij aan de start zal komen met de Skoda Fabia R5 of de R5 Evo.

error: Alert: Content is protected !!