Home > Rallycross > EuroRX > WRX: Vooruitblik naar Letland

WRX: Vooruitblik naar Letland

Volgend weekend wordt in Riga, de hoofdstad van Letland, de derde double-header van het FIA Wereldkampioenschap rallycross afgewerkt. Dan worden reeds de vijfde en zesde manche betwist van het kampioenschap dat eind augustus in Zweden begon.

Het wordt overigens het eerste weekend dat publiek wordt toegelaten voor het wereldkampioenschap rallycross. De wedstrijden in Zweden en Finland verliepen achter gesloten deuren en nu mogen op zaterdag en zondag telkens 3000 fans de wedstrijden live bijwonen, uiteraard onder de strikte voorwaarden rond Covid-19.

Na vier wedstrijden wisten drie verschillende rijders reeds te winnen en dat zijn de Zweden Johan Kristoffersson en Mattias Ekström en de Fin Niclas Grönholm. Met twee overwinningen op zak met zijn Volkswagen Polo is het Kristoffersson die als leider en topfavoriet naar Riga afreist. En vandaag bevestigde ook Ekström zijn deelname met de Audi S1 van KYB Team JC. Aanvankelijk zou Ekström fungeren als vervanger voor de Let Janis Baumanis die de wedstrijden in Scandinavië aan zich voorbij moest laten gaan. Maar ondertussen bleek Ekström één van de weinigen die het tempo van Kristoffersson kon evenaren. Ekström heeft op dit ogenblik een achterstand van 17 punten op Kristoffersson die reeds 111 punten verzamelde. Derde is Grönholm met de Hyundai i20 van GRX Taneco. Maar de zoon van Marcus Grönholm heeft reeds een achterstand van 35 punten. Timmy en Kevin Hansen (Peugeot 208/Team Hansen) volgen respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

We zien met Enzo Ide ook een landgenoot op de deelnemerslijst. Hij zal aantreden met een Audi S1 voor JC Raceteknik, de wagen waarmee hij begin juli ook in het Zweedse Höljes reed in het kader van de wedstrijden tellende voor RallyX Nordic.

Naast het wereldkampioenschap wordt er ook gestreden voor het FIA Europese kampioenschap voor Supercars en is er de tweede manche van Projekt E Series. In het Europese kampioenschap voor Supercars leidt de Zweed Oliver Eriksson na zijn overwinning in Höljes en de Amerikaan Ken Block won dan weer de eerste wedstrijd ooit van Projekt E Series. Maar de naam van Block staat voor volgend weekend nièt op de deelnemerslijst.

(foto J Dingenen, Riga 2019)

You may also like
eRX2: Een blik op de toekomst
WRX: Portugal geannuleerd
eWRX: ook met Citroën
WRX: Niclas Grönholm weerstaat de druk
error: Alert: Content is protected !!