Home > #Hoofdnieuws > F1: Hamilton op weg naar alle records

F1: Hamilton op weg naar alle records

Het was weer al Mercedes-AMG wat dit weekend de klok sloeg tijdens de F1-wedstrijd in Mugello. Het Duitse team behaalde de perfecte score, met de volledige eerste startrij, de snelste wedstrijdronde en de één-twee in de race, hoewel de wedstrijd in Toscanië geen evidente opdracht was. Opvallend zijn ook enkele cijfers van dit weekend voor het team, maar vooral voor sterrijder Lewis Hamilton.

Foto’s: © LAT Images / Mercedes-AMG F1

Lewis Hamilton behaalde uiteraard zijn 90ste zege in de F1 en dat is nog één overwinning minder dan de absolute recordhouder Michael Schumacher. De Duitser reed in zijn carrière 306 wedstrijden, de Brit komt nog ‘maar’ aan 259. Afgerond won Hamilton dus 35% van alle F1-wedstrijden waar hij ooit aan deelnam.

In meer dan de helft van de wedstrijden (158) stond Hamilton trouwens op het podium. Sebastian Vettel is de nummer drie op de eeuwige lijst met 53 zeges, voor Prost (51) en Senna (41).

Uiteraard zette Hamilton ook zijn eigen record op vlak van poleposities scherper en dat bedraagt nu 95. Hamilton reed ook voor de 222ste maal in de punten en ook dat is een nieuw record, één beter dan Michael Schumacher en acht beter dan Kimi Raïkkönen. Dankzij de zege van Hamilton scoorde Mercedes als team ook zijn 100ste overwinning.

Over twee weken kan Hamilton in Rusland dus op 91 zeges komen en in de loop van dit najaar zal hij heel vermoedelijk de zeven wereldtitels van de Duitser ook evenaren.

error: Alert: Content is protected !!