Home > F1 > F1 Toscane: Hamilton met de perfectie

F1 Toscane: Hamilton met de perfectie

Een ijzersterke Lewis Hamilton zette de pole in de eerste editie van de GP van Toscane. Hij wordt op de eerste rij vergezeld van Mercedes teamgenoot Bottas. De feestvarkens, Ferrari, die hier hun 1000ste race vieren, eindigden op de veertiende (Vettel) en vijfde plaats (Leclerc).

foto: @Mercedes-AMG F1

Q1 – De rest wist hoe laat het was toen beide Mercedessen al in Q1 in de 1’15” doken. Bottas voor Hamilton, en dan de Red Bull’s met Verstappen en Albon, beiden in de 1’16”. Onderaan was het zwaar knokken tussen Williams, Haas, Alpha Tauri en Alfa Romeo. Williams, met Russel en Latifi, Giovinazzi (Alfa), Magnussen (Haas) en verrassend genoeg Monza winnaar Pierre Gasly (Alpha Tauri) sneuvelden in het eerste deel. Voor Gasly een zeer ongelegen uitschakeling in Q1, zijn eerste sinds Spa in 2019.

Q2 – Eenzelfde scenario voor het tweede deel met deze keer Hamilton (1’15″3) voor Bottas (+13/1000ste) en Verstappen en Albon in de 1’15″4. Opmerkelijk: het was de eerste sessie die Hamilton dit weekend aan de kop stond. De meeste spanning was te vinden in de onderste regionen. Wie zou afvallen? Het werden Grosjean (HAAS), een alweer machteloze Vettel (Ferrari), Raikkonen (Alfa Romeo), Kvyat (Alpha Tauri), na een klein uitstapje en Norris (McLaren).

Q3 – Showtime. Sainz (McLaren) opende het bal op gebruikte banden. Met 1’15″1 zette Hamilton al snel een duidelijke statement, 59/100ste voor Bottas. Verstappen leverde al 4/10de in met de Red Bull. In de beslissende slotfase zette Ocon zijn gespinde Renault langs de baan. Dat zorgde voor een gele vlag en verhinderde bijna zeker de Mercedessen om onder de 15-barriére te duiken. Dat betekende dat de rangschikking behouden bleef met Hamilton, voor Bottas, Verstappen, Albon en Leclerc.

error: Alert: Content is protected !!