Home > #Hoofdnieuws > F1 Toscane: Bottas snelste in Mugello voor Verstappen en een verrassende Leclerc

F1 Toscane: Bottas snelste in Mugello voor Verstappen en een verrassende Leclerc

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Voor het eerst in de geschiedenis komt Formule 1 naar Mugello voor een GP. Het circuit in Scarperia e San Piero, vlakbij Firenze is eerder al het decor geweest voor F1-testen, maar nog nooit voor een race.

In de eerste oefensessie van het weekend was het nog even wennen voor de rijders. De meeste rijders kennen het circuit alleen van de simulator. De Ferrari’s zijn voor dit weekend ook in een nieuw jasje gestoken. De Italiaanse renstal viert in Mugello haar 1000ste GP in F1. De nieuwe look gaf Charles Leclerc vleugels in FP1. De Monegask reed naar een derde plaats en lijkt over een degelijke Ferrari te beschikken. Valtteri Bottas was de snelste in de eerste sessie in Mugello. Max Verstappen volgde op amper 0,04 seconden van de Fin, net voor Leclerc. Lewis Hamilton en de winnaar van Monza, Pierre Gasly maakten de top vijf volledig.

Uitslag FP1:

You may also like
F1 Eifel GP: Bottas pakt pole op de Nürburgring
F1 Eifel GP: Valtteri Bottas snelste in enige oefensessie op de Nürburgring
F1 Eifel GP: geen actie op vrijdag
F1 Eifel GP: geen debuut voor Mick Schumacher in F1, FP1 afgelast
error: Alert: Content is protected !!