Home > #Hoofdnieuws > BRC: Condroz over één dag…

BRC: Condroz over één dag…

De definitieve beslissing is nog niet genomen, maar de Royal Motor Club de Huy lijkt voor de Condroz 2020 wedstrijd te opteren voor één dag.

Zich terdege bewust van haar verantwoordelijkheden, wil de Administratieve Raad van de Club zich niet lanceren in een project dat niet alle lopende veiligheidsmaatregelen zou kunnen respecteren zonder daarbij te raken aan het DNA van de Rally van de Condroz: het spektakel, de sport en de sfeer“, klinkt het zeer archaïsch en bijna ambtelijk in een persbericht van de wedstrijd. “Daarom zijn de adviezen van de burgemeesters van de gemeenten die worden doorkruist, maar ook die van de mede-organisatoren en de verschillende betrokken diensten essentieel. Of dat nu regionaal, provinciaal of gemeentelijk is, de wil om mee te doen is er zeker.”

De 47ste editie van de Rally van de Condroz zou dus eventueel kunnen plaatsvinden op één dag, enkel zaterdag, met vier klassementsproeven die vier keer afgelegd moeten worden. Het voornaamste probleem van de Condroz is evenwel niet het bekende virus, maar wel een minderheid aan hooligans die het verloop van deze mooie wedstrijd al jaren bemoeilijkt.

error: Alert: Content is protected !!