Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: De Ridder meteen snel

RallyX Nordic: De Ridder meteen snel

In het Deense Nysum begon vandaag het slotweekend van RallyX Nordic met een eerste vrije training. Het weekend wordt een double-header met op zaterdag ronde vier van dat kampioenschap en ronde vijf op zondag.

In de klasse Supercar Lites wordt niet enkel een titel uitgedeeld in het Scandinavische kampioenschap rallycross, maar deze klasse is internationaal ook gekend als RX2, een stapje net onder het wereldkampioenschap rallycross zeg maar. Omwille van redenen rond Covid-19 werd beslist de titelstrijd in de RX2 internationale serie over één weekend te houden. En daarbij zal dus ook onze landgenoot Guillaume De Ridder zijn kans wagen, zoals eerder vermeld hier bij Autosportwereld. Uiteraard volgen wij vanuit onze sofa zijn avonturen.

Zo werd vandaag een eerst vrije training afgewerkt waarbij iedereen vier rondjes mocht afwerken. En daar toonde De Ridder meteen dat hij na een jaar Supercars het rijden met een RX2 bolide nog niet is verleerd. Onze landgenoot liet meteen de snelste tijd noteren en was ruim een halve seconde sneller dan de Zweed Linus Östlund.

Anders dan we eerst noteerden is Guillaume De Ridder overigens de enige Belgische piloot daar in Nysum want Enzo Ide is niet aanwezig in de klasse Supercars. In die koninginneklasse van deze sport was het de Zweed Oliver Eriksson die de snelste tijd liet noteren na vier rondjes. Hij was een seconde sneller dan de Deen Ulrik Linnemann.

(foto Rainer Welzeloti)

You may also like
RallyX Nordic: Net niet voor De Ridder
RallyX Nordic: De Ridder wint de vierde manche
RallyX Nordic: Ide en De Ridder in Denemarken
RALLYX NORDIC: Kristoffersson ook in Arvika
error: Alert: Content is protected !!