Home > #Hoofdnieuws > RIP Kris Peeters

RIP Kris Peeters

Hoe kan je verwoorden wat een persoon exact betekent? Kris Peeters was altijd aanwezig, altijd wel in de harten van anderen, maar steeds bescheiden en op de achtergrond. Het maakte hem zoveel meer dan gewoon maar een medewerker van de VAS, of de organisator van…

Hij is de slimste van ons allemaal“, zei iemand mij ooit. “Zodra iedereen in de wagen stapt en aan de wedstrijd begint, verdwijnt Kris met drie vrouwen in zijn kampeerwagen.” Een dubbelzinnig grapje natuurlijk dat verwijst naar zijn activiteiten in de “rekenkamer”, de kampeerwagen waar op computer “live” de resultaten werden bijgehouden, iets wat Kris Peeters bij zovele evenementen deed, ook ver buiten zijn provincie. Aan het raampje van de “rekenkamer” verzamelden zich de deelnemers, op zoek naar de laatste uitslag. Geen pdf formulieren meer bij Kris Peeters. Steevast kwam het antwoord: “het staat allemaal online”.

We zullen ons allemaal herinneren hoe hij zich inzette voor de autosport in Antwerpen, samen met zijn trouwe team van de PAK en met de mensen van RT Titanic waar hij secretaris was. De magere, lange silhouet die tussen de lussen door van “zijn” Short Rally van Kasterlee, lurkend aan een dun sigaartje ijsbeerde buiten zijn kampeerwagen, altijd bereid tot het geven van een toelichting, altijd klaar met zijn mening, maar nooit op een brutale manier. We zagen hem zoveel bezig: bij de organisatie van de Antwerp Classic, de regularity wedstrijden, de Short Rally van Kasterlee, de slaloms… Alles in zijn eigen stijl: met een kwinkslag werden beslissingen afgedwongen. En eens per jaar kregen we zijn recht-toe recht-aan speeches op de prijsuitreikingen van de PAK Antwerpen. Daarnaast sleet hij uren aan zijn geliefde Honda’s. Maar Kris Peeters was uiteraard ook een vader, en een grootvader, met een passie voor auto’s en mechaniek. Een passie die hij kon delen met zijn kinderen, Leen en Tim.

Eerlijk waar, we zullen Kris Peeters op meer dan een manier missen, niet enkel binnen VAS en de autosport, maar ook als persoon. Alles wat we hem nog kunnen toewensen: rust zacht.

foto:W.Bouchez

error: Alert: Content is protected !!