Home > Moto > MotoGP > In een notendop: WorldSBK-WordSSP-WorldSSP300

In een notendop: WorldSBK-WordSSP-WorldSSP300

  • WorldSBK race1 – In de eerste race van het Superbike weekend in Portimao liet Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) geen spaander heel van de concurrentie. Rea vertrok perfect vanop pole en bouwde een niet te overbruggen voorsprong op. De PATA Yamaha teamgenoten Razgatlioglu en Van der Mark mochten mee op het podium nadat zij een racelange strijd hadden geleverd, onderling en ook met Alex Lowes (Kawasaki Racing Team).

  • WorldSSP race1 – Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros.) maakte er vier op een rij van. Nochtans was de Italiaan opnieuw slecht weg bij het doven van de lichten. Maar na een duel met Cluzel kon Locatelli overnemen en reed naar nog maar eens een overwinning. Het podium werd vervolledigd door Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) en Raffaele de Rosa (MV Agusta Reparto Corse). Onze landgenoot Loris Cresson (OXXO Yamaha Team Toth) geraakte niet verder dan een 20ste eindpositie.

  • WorldSSP300 race1 – Ana Carrasco (Kawasaki Provec Racing) haalde de zege na een epische strijd in de kleinste Supersport klasse. Carasco kon poleman onder druk zetten. Die crashte uiteindelijk uit de race en de Spaanse kon vervolgens Jeffrey Buis (MTM Kawasaki MOTOPORT) en Tom Booth-Amos (RT Motorsports by SKM – Kawasaki) afhouden. Scott Deroue (MTM Kawasaki MOTOPORT) strandde aan de voet van het podium. De race eindigde onder rode vlag maar 75% van de afstand was al afgelegd en bijgevolg werd de uitslag definitief.

Alle klassen hebben morgen nog een tweede race op het circuit van Portimao.

error: Alert: Content is protected !!