Home > #Hoofdnieuws > GT World Misano: WRT met dominante 1-2

GT World Misano: WRT met dominante 1-2

Het Belgische WRT gaat door op hun elan. Nadat ze twee weken geleden de eerste manche van de GT World Endurance Cup wisten te winnen, kwamen ze vandaag in Misano opnieuw dominant voor de dag en kaapten ze de overwinning én tweede plaats weg!

Foto ©: GT World Challenge

Het jonge duo Vanthoor – Weerts pakten vorig weekend reeds hun eerste zegen in een ander GT3-kampioenschap (ADAC GT Masters, n.v.d.r.) maar toonden dat kunstje vandaag opnieuw. De Lexus Tech 1 wagen die vanop de pole vertrok verloor in de start al meteen een plaats aan Jules Gounon (Bentley) en moest halfweg race opgeven.

Charles Weerts vertrok vanop P4 en kon na een succesvolle stint de wagen in P2 doorgeven aan Vanthoor. Die kreeg het laatste kwartier van de race een godsgeschenk doordat de safety car moest uitrukken en het gat met de leidende Bentley gedicht werd. Panciatci was dan ook een vogel voor de kat tijdens de restart en Vanthoor maakte een geweldig spectaculaire inhaalbeweging naar de leiderspositie. Ook zijn teamgenoten Van Der Linde – Tomita konden daarvan meeprofiteren en schoven naar P2. Gounon – Panciatci eindigden uiteindelijk op plek drie. Een 1-2 dus voor het Belgische WRT, dat met hun Audi R8 GT3 geweldig sterk voor de dag komt in Misano. Fréderic Vervisch eindigde na een moeilijke race op P7, Louis Machiels op plek 14.

Omdat beelden nu eenmaal meer zeggen dan woorden: het geweldige inhaalmanoeuvre van Dries Vanthoor.

Morgen staan er nog twee Sprint-races op het programma, respectievelijk om 11u20 en 15u.

You may also like
GT World Magny-Cours: Stolz en Engel winnen nachtrace
GT World Magny-Cours: Stolz op pole voor race 1
GT World: Nürburgring ontvangt competitief veld voor zes uur lange strijd
GT World Misano: WRT bis!
error: Alert: Content is protected !!