Home > #Hoofdnieuws > F1 70th Anniversary GP: Bottas vertrekt morgen vanop pole voor de 70th Anniversary GP

F1 70th Anniversary GP: Bottas vertrekt morgen vanop pole voor de 70th Anniversary GP

De eerste rij morgen is opnieuw weggelegd voor beide Mercedes-rijders. Valtteri Bottas was 0,06 seconden sneller dan teamgenoot Hamilton. Hulkenberg die vorige week pas terugkeerde naar F1 mag op plek drie starten naast Verstappen.

Q1

Kleine verrassing, Daniil Kvyat is uitgeschakeld in Q1 nadat zijn laatste snelle rondje werd geschrapt door het overschrijden van de lijnen. Alfa Romeo heeft opnieuw geen wagen in Q2 gekregen. Zowel Giovinazzi als Räikkönen zijn dit seizoen nog niet verder geraakt dan Q1. Ook Nicolas Latifi en Kevin Magnussen konden in tegenstelling tot hun teamgenoten niet in de volgende sessie geraken. Russell heeft zich al vier races op rij kunnen plaatsen voor Q2.

Q2

In tegenstelling tot vorige week koos iedereen voor de medium band in de tweede sessie. Verstappen koos zelfs voor de harde band en met succes. Vettel moest er alles aan doen om in Q3 te geraken. De Duitser reed zijn laatste snelle rondje op de zachte band maar had gewoon de snelheid niet en zal morgen vanop plek 12 starten. Opnieuw kopzorgen voor de Ferrari-rijder. Ook pech voor Sainz (13de) en Ocon (11de). De Spanjaard 0,2 seconden trager dan Norris die maar net in Q3 is geraakt. Ocon kwam nog dichter maar haalde het net niet. Grosjaen mag op plek veertien starten, net voor Russell.

Q3

Het werd een enorm spannende tweestrijd tussen beide Mercedes-rijders. Vallteri Bottas kon op het einde nipt de pole naar zich trekken. Ricciardo had lange zicht op de derde plek maar net op het einde gingen Hulkenberg en Verstappen hem nog voorbij. Stroll en Gasly volgen op zes en zeven. Leclerc moet genoegen nemen met de achtste plaats voor Albon en Norris die de top tien vervolledigt.

You may also like
F1 Toscane: Lewis Hamilton wint spektakelrijke race in Mugello
F1 Toscane: Verstappen nestelt zich tussen Bottas en Hamilton
F1 Toscane: Mercedes stelt orde op zaken in FP2
F1 Toscane: Bottas snelste in Mugello voor Verstappen en een verrassende Leclerc
error: Alert: Content is protected !!