Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 en Indycar

In een notendop: FIA F3 en Indycar

  • FIA F3 – Beckmann erft de zege
    Het hing een beetje in de lucht, maar uiteindelijk pakte winnaar Alex Smolyar in de tweede race voor de F3 op Silverstone een straftijd van vijf seconden. “Meerdere richtingswijzigingen op de Hanger Straight”, oordeelden de sportcommissarissen. Smolyar had van het eigen team al enige waarschuwingen gekregen. Toen hij nogmaals drie keer snel van richting veranderde ging hij “under investigation”. De meningen waren verdeeld. Smolyar deed dit bij het oprijden van de lange rechte lijn, om de sleep te breken van zijn tegenstanders, die trouwens konden profiteren van de DRS. Daar lag Smolyar niet onder aanval van uitdager Beckmann en de Rus waaierde ook niet op het einde van de rechte lijn noch in de remzone. Maar toch “weaving” oordeelde men achteraf. De zege gaat nu naar David Beckmann (Trident) en ook Clement Novalak (Carlin) schuift een plaatsje op terwijl Alex Peroni (Campos) op het podium klimt. Piastri blijft wel leider in de tussenstand. (foto Beckmann: fiaformula3/media)

  • Indycar – Geen Mid Ohio
    Ook de dubbelrace op Mid-ohio (8 en 9 augustus) verdwijnt van de kalender oomwille van Corona maatregelen, en met één klap verliest Indycar opnieuw twee wedstrijden. De volgende raceactie in de Amerikaanse serie worden de kwalificaties voor de Indianapolis 500 mijl, op 16 augustus.
error: Alert: Content is protected !!