Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK-WorldSSP-WorldSSP300 (Jerez, zondag)

In een notendop: WorldSBK-WorldSSP-WorldSSP300 (Jerez, zondag)

  • WorldSBK race2 – Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) mocht dan wel dominant de superpole race winnen voor Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) en Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) maar race2 leverde een andere rangschikking op. Rea leek eerst het tempo te gaan dicteren maar deze keer wachtte Redding niet lang om de leiding over te nemen. De Brit sloeg al snel het gat en reed naar een onbedreigde zege. De goede vorm van de Ducati’s werd onderlijnd door de tweede plaats van zijn teamgenoot Chaz Davies. Een strijdlustige Razgatlioglu (PATA Yamaha WorldSBK Official Team) haalde de derde podiumtrede. Rea worstelde met degraderende racebanden en eindigde pas als zesde. Scott Redding voert de tussenstand in  het voorlopige klassement aan.

  • WorldSSP race2 – Een bewogen race waarin zelfs al in de opwarmronde een verstrooide Axel Bassani (Soradis Yamaha Motoxracing) achterop De Rosa (MV Agusta Reparto Corse) reed. Voor Andrea Locatelli (BARDHAL Evan Bros. WorldSSP Team) vormde dat allemaal geen probleem. Eens de start werd gegeven kon niemand de Italiaan van de zege houden. Hij verdween aan het einder en pakte de overwinning voor Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) en Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing). Onze landgenoot Loris Cresson (OXXO Yamaha Team Toth) werd 18de. Uiteraard leidt Locatelli, met drie zeges op drie wedstrijden, nog steeds ongeslagen het kampioenschap.

  • WorldSSP300 race2 – Opnieuw een felbevochten race voor de kleinste klasse in de Superbike weekends. Het is trouwens een goede gewoonte. Na heel wat heen en weer getrek, inhaalbewegingen en elleboogwerk en het hernemen van posities was het Bahattin Sofuoglu (Biblion Motoxracing Yamaha), neefje trouwens van legende Kenan Sofuoglu, die het haalde voor de Spaanse Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300) en Tom Booth-Amos (RT Motorsport by SKM – Kawasaki) . Hugo de Cancellis (Team TRASIMENO) overschreed de finish als tweede maar de Fransman ging wijd en haalde snelheid uit een tripje op het groene asfalt. En in de laatste ronde betekent dat de onverbiddelijke vijf seconden straftijd… De Cancellis werd teruggezet naar de tiende plaats.

    Volgende week al zit de Superbike karavaan op het Portugese circuit van Portimao.

Foto Locatelli: ©worldsbk.com

error: Alert: Content is protected !!