Home > Circuit > In een notendop: F3 BRDC-F3R-F4 ADAC-F4 Italië

In een notendop: F3 BRDC-F3R-F4 ADAC-F4 Italië

  • F3 BRDC Oulton Park race3 en race4 – Twee races vandaag voor de Britse F3. Kaylen Frederick (Carlin) zette zijn valse start van gisteren recht met een zege in race3, voor teamgenoot Nazim Azman en met op de derde plaats onze landgenoot Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport), opnieuw met een mooi podium. Maar De Pauw werd na de race gediskwalificeerd omdat hij onder gele vlag zijn snelste wedstrijdronde liet noteren. In de vierde en laatste race van het weekend werden de posities bij de start gezet. Frederick was als beste weg, voor Kush Maini (Hitech), die als tweede eindigde en met Piers Prior (Lanan) op de derde podiumtrede. Ulysse De Pauw eindigde deze keer op de 11de positie en verlaat Oulton Park dus met minder glorie dan hem uiteindelijk te beurt had kunnen vallen. In het weekend van 15 en 16 augustus worden er drie races gehouden op het Donington Grand Prix circuit.

  • F3R Europe Misano, race2 en race3 – Het was uiteraard maar een kwestie van tijd voor we de jongste Leclerc telg op het winnaarsrostrum zouden zien. En dat gebeurde dus in de tweede race van het Misano weekend. Arthur Leclerc (Prema) won voor teamgenoten Gianluca Petecof en Oliver Rasmussen. En na Rasmussen en Leclerc mocht dan ook Petecof van de zegechampagne proeven in de derde race. Het werd opnieuw een triootje voor Prema met Petecof, voor Leclerc en Rasmussen. Na dit eerste raceweekend in de Europese serie voor F3 wagens zien we een gedeelde leiding in het kampioenschap met Rasmussen en Petecof met 55 punten voor Leclerc met 43 punten. Het is nu drie weken wachten voor het kampioenschap verder wordt gezet op de omloop van Le Castellet in Frankrijk.

  • ADAC F4 Lausitzring race2 en race3 – De Brit Jonny (inderdaad zonder “h” dus) Edgar won voor Van Amersfoort Racing ook de tweede race van het Duitse F4 kampioenschap. Edgar was opnieuw in goede doen en kon deze keer zijn grote rivaal en teamgenoot Jak (inderdaad zonder “c”) Crawford in regel verslaan. Een opgetogen Tim Tramnitz mocht voor US Racing als beste rookie mee op het podium. Regen dan en een derde treffen op een natte omloop. Door de “omgekeerde grid” zagen we deze keer andere koplopers. De zege ging naar de Fin Elias Seppänen (US Racing) voor de Fransman Bernier (R-ace GP) en de Rus Kirill Smal  (R-Ace GP). Binnen twee weken is er het volgende raceweekend op de Nürburgring.

  • F4 Italië Misano race2 en race3 – Een afgetekende zege voor Andrea Rosso (Cram) in de tweede race voor de Italiaanse F4, voor Filip Ugran (Jenzer). De helden van gisteren, Francesco Pizzi (Van Amersfoort) en Gabriele Minì (Prema) volgende op de derde en vierde plaats en ook Sebastian Montoya (Prema) toonde zich op de vijfde plaats. Een zege van Pizzi voor Mini in de derde race levert de Italiaan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

foto A.Leclerc: ©premapowerteam.com

error: Alert: Content is protected !!