Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: WRT en Habsburg tonen potentieel

DTM Spa: WRT en Habsburg tonen potentieel

Of iemand het heeft opgemerkt, weten we niet, maar bijna de helft van alle DTM-wagens wordt door Belgische teams ingezet. RBM zorgt voor drie BMW M4 en aan de andere zijde van de taalgrens zet WRT drie Audi RS5 in. Het team van Vincent Vosse en Yves Weerts doet het onder meer met de jonge Oostenrijker Ferdinand Habsburg, die vorig seizoen nog in een Aston Martin zat.

“Ik heb geen goed weekend achter de rug”, weet Habsburg, “maar we moeten de positieve zaken onthouden en die elementen zaten vooral in de eerste stint van deze zondagse race.” Op zaterdagochtend, tijdens de vrije sessie, liep er iets mechanisch fout in de Audi van de telg van de bekende Habsburg familie, waardoor het gaspedaal blokkeerde en de wagen behoorlijke schade opliep. “Het team werkte heel de nacht aan de auto, het leek wel een cabrio en dan moesten we op zondagochtend zonder enige informatie aan de kwalificatie beginnen, want uiteraard misten we de hele zaterdag. Maar wat de jongens gedaan hebben was super!

Habsburg startte laatste op zondag, maar liet potentieel zien en klom op naar halverwege het veld, tot een vroege stop, vanwege een slecht sluitende deur, hem virtueel op een tweestopper zette. “De rest van de race was moeilijker, maar, het ritme van de eerste stint geeft vertrouwen. We moeten nu hard werken in afwachting van het tweede raceweekend en ik denk dat ik in het beste geval vooraan kan meevechten. De auto is erg goed, het team ook en succes in DTM kan als alles perfect is, want dit is echte topsport.

WRT kende geen makkelijk weekend in Spa-Francorchamps, maar behaalde wel een schitterende zege in ADAC GT met Charles Weerts en Dries Vanthoor!

error: Alert: Content is protected !!