Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSuperbike op Jerez (kwalificaties)

In een notendop: WorldSuperbike op Jerez (kwalificaties)

  • WorldSBK – Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) haalde met een voorsprong van 0.034 seconde de pole voor de wedstrijd in Jerez. Hij hield regerend kampioen Jonathan Rea (Kawasaki WorldSBK Official Team) af, die in de slotminuten nog een aanval deed op de tijd van Redding. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) vervolledigde de eerste startrij maar kwam slechts 0.040 seconde tekort op de poleman! De voorlopige leider in het kampioenschap, Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), geraakte niet verder dan een 14de startpositie.

  • WorldSSP – De Italiaanse rookie Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros.) was ongenaakbaar in de kwalificatie voor de Supersport. Eens hij zich aan de kop van de tabellen had genesteld, kwam er niemand nog in zijn buurt. Hij hield een halve seconde overschot op  Jules Cluzel (GMT94 Yamaha).  Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing), start vanaf de derde positie. Onze landgenoot Loris Cresson  (OXXO Yamaha Team Toth) vertrekt vanaf de laatste startrij op een 23ste positie.

  • WorldSSP300 – De Braziliaan Kawakami haalde in de kleinste klasse die dit weekend in Jerez aan de slag is, zijn allereerste Superpole. Dertig rijders vochten het uit en zagen Meikon Kawakami (Team Brasil AD 78) de pole opeisen.  Hij was een acht tiende seconde (een enorm gat in Supersport 300!) sneller dan  Unai Orradre (Yamaha MS Racing) en meer dan een seconde sneller dan Bruno Ieraci (Kawasaki GP Project). Deze namiddag is er nog de “last chance race” waarbij de eerste zes finishers nog mogen aansluiten bij de daaropvolgende race1.

(Kawakami in actie op foto ©worldsbk.com)

error: Alert: Content is protected !!