Home > Circuit > In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Silverstone zaterdag)

In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Silverstone zaterdag)

  • FIA F2 race 1 – De Formule 2 race op Silverstone werd een bandenmanagement masterclass, met een keuze tussen eerst medium en dan hard, of omgekeerd. Het splitte het veld op in vroege en late stoppers, en zo zagen we heel wat strijd van de kop tot in de dieptes van het peloton. Zhou (UNI Virtuosi) pitte als een van de laatsten en kon op de verse banden de sterkste stormloop naar voren maken. De Chinees reeg de besttijden aan elkaar en vloog van P8 naar een tweede plaats. In zijn kielzog volgde Tsunoda (Carlin) die nog Lundgaard (ART) opzijzette in de laatste ronde. Maar Mazepin (Hitech), een vroege stopper, had de zaken het beste voor elkaar. Hij kon zijn voorsprong mooi beheren en won zijn eerste van het seizoen. De pole voor de sprintrace van morgen ging naar Ticktum (DAMS), op de achtste plaats. Kampioenschapsleider Shwartzman (Prema) eindigde als 14de buiten de punten maar blijft voorlopig aan de kop van de tussenstand.

  • FIA F3 race 1 – Liam Lawson (Hitech) won op zaterdagochtend de Formule 3 race. Hij nam snel over van poleman Sargeant (Prema) en hield het hoofd koel doorheen een virtuele en twee “echte” safetycar periodes. Hij hield een opzittende Oscar Piastri (Prema) af en kende wat bijval toen de race onder safetycar werd beeïndigd. Poleman Sargeant (Prema) eindigde op de derde podiumtrede. Piastri vergroot nogmaals zijn voorsprong in de voorlopige tussenstand. Alex Smolyar (ART) start morgen vanaf de pole.

  • Porsche Supercup kwalif – Het werd “Neerlands Glorie” op Silverstone waar de pole ging naar een ongrijpbare Larry Ten Voorde (GP Elite), voor zijn land- en teamgenoot Van Splunteren. De tweede startrij wordt morgen gevormd door Jaxon Evans (BWT Lechner) en nog een andere Nederlander: Jaap Van Lagen (Fach Auto Tech).

foto: fiaformula3/media

error: Alert: Content is protected !!