Home > #Hoofdnieuws > F1 Silverstone: Mercedes op 1 en 2, Verstappen volgt op korte afstand

F1 Silverstone: Mercedes op 1 en 2, Verstappen volgt op korte afstand

Foto ©: Formula 1

Zoals gewoonlijk in de laatste oefensessie reed iedereen buiten op de zachte band. Het werd snel duidelijk dat Mercedes opnieuw een klasse te sterk is. maar Verstappen moest niet veel toegeven op de ‘silver arrows’. De andere Red Bull-rijder, Alex Albon kwam pas op het einde in actie. Zijn wagen kende heel wat problemen en de mechaniekers moesten er met man en macht aan werken. Ferrari had opnieuw problemen, deze keer hadden de rode bolides moeite om grip te vinden. Het wordt zeker niet het weekend van Vettel, met een veertiende tijd kan de Duitser niet tevreden. Zijn teamgenoot kon nog zesde eindigen, maar verloor zoals de andere rijders tijd in de tweede en derde sector op de Mercedes-rijders. Na Verstappen volgde Stroll op 0.7 seconden. De jonge Canadees heeft het ritme gevonden en is opnieuw bezig aan een goed weekend. Om 15u00 is er de kwalificatie.

You may also like
F1 GP van Spanje: Lewis Hamilton snelste in FP2
F1 GP van Spanje: Mercedes seconde sneller dan de rest in FP1
F1 70th Anniversary GP: Verstappen en Red Bull zijn Mercedes te slim af, de Nederlander wint zijn eerste van het seizoen
F1 70th Anniversary GP: Bottas vertrekt morgen vanop pole voor de 70th Anniversary GP
error: Alert: Content is protected !!