Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: wij spraken met RBM-rijder Philipp Eng

DTM Spa: wij spraken met RBM-rijder Philipp Eng

De Oostenrijker Philipp Eng was in Spa… de beste ‘Belgische’ vertegenwoordiger in de opener van het DTM-seizoen. Eng, voormalig winnaar van de 24 Uur van Spa, uiteraard ook voor BMW, racet dit seizoen in de kleuren van het Belgische RBM en werd in Spa zesde en zo meteen ook beste vertegenwoordiger van het Beierse merk.

Ik vond het bijzonder leuk om weer te racen, zeker na al die maanden van onzekerheid”, aldus Philipp Eng, exclusief aan Autosportwereld.be, na de wedstrijd in Spa. “Het was ook de eerste maal dat we met deze wagens op deze fantastische omloop konden racen, wagens die nog sneller en meer indrukwekkend zijn dan de GT3’s waarmee ik hier erg vaak reed. De auto’s zijn driehonderd kilogram lichter, sneller en de ervaring is echt fantastisch. Ik heb er alvast van genoten. Wat het resultaat betreft, dat was misschien niet helemaal wat we er van verwacht hadden en het is inderdaad zo dat we nog progressie moeten maken om de tegenstand te pakken. Daar gaan we vandaag al hard aan werken.

Banden spelen rol

Een opvallende rol was in Spa weggelegd voor de banden… De ‘klif’ speelde heel wat rijders parten: “Er zijn diverse factoren die hier een rol spelen. Ten eerste hebben we hier nog nooit gereden en we hebben een minimale bandendruk die relatief hoog is gezien de omstandigheden. Dan is er de temperatuur, die erg hoog was en de snelle bochten, zoals Blanchimont spelen een belangrijke rol. Ook de gevechten op de piste zijn niet meteen bevorderlijk voor de staat van het rubber en dan is er een bijzonder gegeven, met name de compressie in onder meer Eau Rouge. Banden spelen hier dus een belangrijke rol en dat zal morgen, zelfs met iets frisser weer, ook zo zijn.

error: Alert: Content is protected !!