Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: Müller alleenheerser, Audi dominant

DTM Spa: Müller alleenheerser, Audi dominant

De eerste afspraak van het DTM-seizoen werd een walk-over voor Audi en Nico Müller. De Zwitser startte in onze Ardennen goed en nam meteen het heft in handen en gaf dat ook niet meer af. De strijd om de ereplaatsen, ook allemaal voor Audi, werd dan weer een bandenkwestie. Jamie Green werd uiteindelijk tweede, na een zeer open eindfase, voor Loic Duval en Mike Rockenfeller.

Waar over de zege geen discussie bestond, die was voor Nico Müller, was de strijd om de ereplaatsen een mooi kijkstuk in Francorchamps. De banden speelden een belangrijke rol en dat ondervonden kampioen René Rast en vooral Limburger Robin Frijns. Rast werd na een tweede pitstop vijfde en Frijns zakte van polepositie naar plaats 9…

Achter de top-5 voor Audi tikte Philipp Eng als zesde en eerste BMW-rijder aan, in de kleuren van RBM, toch een minimale troost voor het Mechelse team, na de vroege technische problemen voor Sheldon Van der Linde. De derde RBM-rijder, Aberdeen, werd tiende, de beide overgebleven WRT-Audi, kwamen als 12de en 13de over de meet, na het forfait van Ferdinand Habsburg.

Morgen wordt de tweede race verreden. Voor de fans: de races kunnen via de DTM-site gevolgd worden.

error: Alert: Content is protected !!