Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F2 en FIA F3 (Silverstone)

In een notendop: FIA F2 en FIA F3 (Silverstone)

  • FIA F3 vrije training – Debuut voor Barnicoat, die de plaats inneemt van de Brit Ahmed bij Carlin. De besttijd was er voor Pourchaire (ART) die Oscar Piastri (Prema) onttroonde van een koppositie die de Braziliaan bijna een hele sessie in handen hield.

  • FIA F2 vrije training – De besttijden gingen naar het Carlin duo, met Tsunoda aan kop (ondanks een klein uitstapje) voor de Indiër Daruvala. Drugovich (MP Motorsport) en Callum Ilott (UNI virtuosi) volgden.

  • FIA F3 qualif – Een duel tussen de Hitech en Prema renstallen voor deze belangrijke kwalificatie. Op een bloedheet circuit (34°C) en met een stijgende baantemperatuur en steeds meer rubber, kwam het neer op de laatste run van de sessie. En die had Logan Sargeant (Prema) het beste voor elkaar. Lawson (Hitech) volgde op een tiende seconde. Rij twee ging naar Piastri (Prema) en Fewtrell (Hitech).

  • FIA F2 qualif – Een rustige sessie ook voor de wachtkamer van de F1, al bleef er wel even twijfel of er nu onweersbuien zouden overtrekken of niet. Drugovich (MP Motorsport) had het beste zijn huiswerk gemaakt sedert de vrije training en hij kon een mooi laatste ronde aan elkaar haken, met de pole als gevolg. Uiteindelijk hield hij een tiende seconde over op Ilott (UNI-Virtuosi). Op de tweede rij starten Mick Schumacher (Prema) en Christian Lundgaard (ART).

(foto: PREMA/media)

error: Alert: Content is protected !!