Home > Moto > Internationaal > In een notendop: Moto3-Moto2-MotoE

In een notendop: Moto3-Moto2-MotoE

  • Moto3 – Tatsuki Suzuki (SIC58 Honda) overheerste in de kleinste klasse. De Japanner nam resoluut de leiding en hield die quasi de gehele race in handen. John McPhee (Petronas Sprinta Honda) rukte nog op tot de tweede plaats, voor Celestino Vieti (SKY Racing Team VR46). Onze landgenoot Barry Baltus profiteerde van heel wat uitvallers en sloot af op een 17de plaats, in het zicht van de punten. Albert Arenas (Solunion Aspar) had een kwalijk uitziende val maar behoudt de leiding in de tussenstand.
  • Moto2 – Enea Bastianini (Italtrans Kalex) drukte zijn stempel op de Moto2 race. De Italiaan was goed weg en behield heel de race de leiding voor de Sky Racing VR46 Kalex rijders Luca Marini en Marco Bezzecchi. Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo Kalex) had moeite om zich los te maken van de positiegevechten in het peloton. Hij eindigde als elfde maar blijft aan de kop in de tussenstand van het kampioenschap.
  • Moto E – Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) haalde zijn eerste “elektrische” zege na een bewogen race in Jerez. Regerend kampioen Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE) en de voorlopige puntenleider Eric Granado (Avintia Esponsorama Racing) reden elkaar van de baan met nog twee ronden te gaan. Aegerter reed naar de zege voor Jordi Torres (Pons Racing 40) en Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadracorse). Onze landgenoot Xavier Siméon haalde voor LCR E-Racing een negende plaats.

foto: ©motogp.com

error: Alert: Content is protected !!