Home > #Hoofdnieuws > BMW M2 Cup: nog een nieuwe competitie voor de M2

BMW M2 Cup: nog een nieuwe competitie voor de M2

Neen, het gaat niet om de competitie van Hans Van de Ven met de nieuwe BMW M2 CS, maar over een identieke competitie van V-Max Racing, het bedrijf van Dick Van Elk. De BMW M2 Cup gaat dus… tweemaal van start. Hoewel het een Nederlandse competitie is, zullen de wagens ook vaak in ons land racen.

In 2021 gaat in Nederland de BMW M2 Cup van start. Een initiatief van V-Max Racing Management BV uit Breda in samenwerking met BMW Motorsport, BMW Nederland een groot aantal BMW dealers.

De BMW M2 Cup zal gaan rijden als een aparte klasse binnen de Supercar Challenge waar VRM, naast de Ford Fiesta en Mazda MX-5 Cup ook organisator van is. Gekozen is voor deze opzet om direct mee te kunnen rijden tijdens de grote evenementen met veel rijtijd, 80 minuten vrije training, een kwalificatie en twee races van een uur. Deze opzet maakt het voor de teams mogelijk in meerdere van onze kampioenschappen verschillende auto’s in te zetten tijdens dezelfde weekend. 

Het is een ideale combinatie volgens organisator Dick van Elk: “Ik had de nieuwe BMW M2 CS Racing natuurlijk al gezien in een aantal publicaties maar ik had pas vorige week donderdag de gelegenheid de auto tijdens een testdag op circuit Zolder in het echt te zien. Ik was gelijk zwaar onder de indruk van de kwaliteit en het ontwerp. Een prachtig uitgebalanceerde auto zoals je van BMW Motorsport mag verwachten zoals de grotere en duurdere BMW M4-GT4. Deze M2 SC Cup heeft dezelfde motor, aandrijflijn en onderstel en is voorzien van alle denkbare extra’s tot aan airconditioning voor ongeveer de helft van de prijs van een BMW GT4.”  

Uit een snelle inventarisatie bij een aantal teams en (oud) rijders bleek het enthousiasme groot, een ideale auto, beheersbare runningkosten en ook in te zetten bij bijvoorbeeld enduranceraces. Op basis hiervan zijn 15 auto’s gereserveerd welke vanaf medio oktober uitgeleverd kunnen worden. Doordat wij gaan rijden met de 450 PK versie staat de prijs nog niet helemaal vast i.v.m. een aantal upgrades tov de 365 PK versie die nu uitgeleverd wordt. De upgrades zijn o.a. zwaardere remmen, extra koeling en een 120 liter tank. Naar verwachting zal de prijs inclusief twee extra sets wielen uitkomen rond de 117.000 euro ex BTW. 

error: Alert: Content is protected !!