Home > Electric > Divers > Ford met volledig elektrische prototype Mustang Mach-E 1400

Ford met volledig elektrische prototype Mustang Mach-E 1400

Ford introduceert de volledig elektrische Mustang Mach-E 1400 – een uniek prototype ontwikkeld in samenwerking met RTR Vehicles om de prestatiemogelijkheden van elektrische aandrijving te demonstreren

Na de volledig elektrische Mustang Cobra Jet 1400 mikt de Mustang Mach-E 1400 op een maximumvermogen van 1400 pk en meer dan 1.000 kg downforce bij 257 km/u op basis van zijn zeven motoren en een ultraperformante batterij. De Mustang Mach-E 1400, die binnenkort voor het eerst te zien is in een NASCAR-race, werd gebouwd op basis van het kale koetswerk van een Mustang Mach-E GT. Het chassis en de aandrijflijn werken samen om tal van configuraties met ongeziene capaciteiten mogelijk te maken. De Mustang Mach-E 1400 is het resultaat van 10.000 uren samenwerking tussen Ford Performance en RTR om de kloof te overbruggen tussen wat een elektrische wagen kan en wat klanten denken dat hij kan. “Achter het stuur van deze auto zitten heeft mijn visie op wat vermogen en koppel kunnen zijn volledig veranderd,” aldus Vaughn Gittin Jr., oprichter van RTR Vehicles. “Deze ervaring lijkt op niets wat je je ooit voorgesteld hebt.”

(persbericht, bewerkt)

error: Alert: Content is protected !!