Home > Rallycross > DIVERS > RALLYCROSS: Strackx derde in Oostenrijk

RALLYCROSS: Strackx derde in Oostenrijk

Afgelopen weekend was er in het Oostenrijkse Greinbach het openingsweekend van het Oostenrijkse kampioenschap rallycross. En daar stond met Joel Strackx een landgenoot aan de start.

Het was even koffiedik kijken of er gereden zou worden in deze tijden van Covid-19“, gaf Strackx ons mee.

Maar het team kon dan uiteindelijk toch afreizen naar Greinbach om daar met de Honda Civic op zaterdag deel te nemen aan de openingsronde van het Oostenrijks kampioenschap. En dat gebeurde in de klasse Supernationals min 2000cc. Met onder meer de deelname van de Tscjech Roman Castoral (Opel Astra) was de concurrentie niet mals. Castoral behoorde in een recent verleden tot de Europese toppers en domineert nog steeds in diverse nationale kampioenschappen.

De wedstrijd in Oostenrijk ging overigens ook gebukt onder de, begrijpelijk, strenge maatregelen rond Covid-19 en zo was Joel Strackx vergezeld van een klein gezelschap waaronder zijn partner en verder Jos Sterkens en Andre Snoeys als teamleden. Verder werd tijdens de podiumceremonie de nodige afstand bewaard en was handjes schudden uiteraard uit den boze. Het evenement verliep vlekkeloos en dat is een belangrijke waardemeter voor autosport in deze tijden.

In de eerste heat duwde een Hongaarse rijder de Civic van Strakcx nog in het rond met slechts een tiende tijd als gevolg maar in de volgende twee reeksen lukte onze landgenoot telkens een derde reekstijd. Via zijn halve finale wist Joel Strackx daarna de finale te bereiken waar uiteindelijk een mooie derde plaats werd behaald na Roman Castoral (1) en Dominik Jordanich (2).

Als het lukt zal Joel Strakckx nog enkele wedstrijden opzoeken in het buitenland maar dat is uiteraard afhankelijk van de maatregelen rond Covid-19.

(bron en foto J Strackx)

You may also like
RALLYCROSS: Belgen in het buitenland
2017 voor … Joël Strackx
error: Alert: Content is protected !!