Home > #Hoofdnieuws > E-Rally: onze man in de Jobfixers BRC simulator

E-Rally: onze man in de Jobfixers BRC simulator

Toen wij een uitnodiging kregen om te racen op de Dynamixx-simulator van het Jobfixers BRC twijfelden we geen moment. Wij stuurden onze sim-expert Korneel naar Destelbergen om een tijd neer te zetten en de eer van Autosportwereld.be hoog te houden…

Nadat België in lockdown ging, tok de organisator van het BRC resoluut de kaart van het simracen bij gebrek aan beter. Na enkele virtuele proefrally’s die een groot succes werden, besloot het Jobfixers BRC een partnership aan te gaan met Dynamixx en zo geschiedde. Er kwam een simulator naar het Jobfixers BRC kantoor en sindsdien nodigde men tal van rallypiloten uit om een tijd neer te zetten. Onder meer Sebastian Bedoret, Charles Munster en Ghislain De Mevius passeerden de revue.

Later besloot men om een klein nevenkampioenschap op te richten en ook journalisten en andere media uit te nodigen. Ook wij van Autosportwereld.be werden uitgenodigd en wie beter dan Korneel om ons te vertegenwoordigen.

“Na enkele keren thuis te oefenen vertrok ik met een bang hartje naar Destelbergen. Enkele testen in de simulator later was het zover: ik ging een officiële poging wagen. Het moet gezegd worden dat de BRC-simulator een stuk realistischer is dan de mijne: een kwalitatieve kuipzetel, een semiprofessioneel stuur (Fanatec) met hydraulische handrem en een gebogen scherm waar je alles perfect op kan zien. Dat verschil merkte ik meteen. De simulator maar vooral de handrem vergde enige gewenning. Thuis doe ik het met een simpel Logitech stuur en goedkope Playseat, een erg groot verschil.

Stevy (organisator Jobfixers BRC, n.v.d.r.) was zo vriendelijk om me te laten rijden met de set-up van Bedoret, die tot dan de snelste tijd reed. Het verschil met de standaard set-up was onwaarschijnlijk groot. Remmen kon 100 meter later, de bochten kon je met veel meer vertrouwen aansnijden en ook de versnellingsbakverhoudingen werden aangepast. Het eindverdict? Een 2:54.796 en een bezweet hoofd. Met mijn tijd was ik bijna 6 seconden trager dan Bedoret zelf. Ook al is het “maar virtueel”, het toont toch meteen weer aan dat de rijders uit het BRC van een andere planeet lijken te komen en bakken talent hebben. Chapeau.”

Bij deze wil de redactie van Autosportwereld.be Stevy Courteyn en de rest van het Jobfixers BRC team nogmaals bedanken voor de uitnodiging! De video van Korneel zijn run kan u hieronder bekijken.

You may also like
Terugblik op de Rally van Haspengouw 2010 – 2020
We blikken terug op: IRC Ypres Rally 2011
Rally: de Mévius start in Monteberg
E-Rally: spannende strijd tijdens eerste rally online BRC
error: Alert: Content is protected !!