Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: Grönholm domineert op zaterdag

RallyX Nordic: Grönholm domineert op zaterdag

In het Zweedse Höljes begonnen de rijders vandaag aan hun tweede deel van het Magic Weekend met de tweede wedstrijd tellend voor RallyX Nordic, het Scandinavische kampioenschap rallycross.

Supercars: Niclas Grönholm met de Hyundai
De Fin Niclas Grönholm domineerde deze zaterdag waar twee van de de vier te rijden reeksen werden afgewerkt. Het was Grönholm die met zijn Hyundai i20 tweemaal de snelste tijd liet noteren. De Fin leidt dan uiteraard voorlopig voor de Zweed Robin Larsson die onderweg is met een Audi S1. Voormalig wereldkampioen Johan Kristoffersson is met een Volkwasgen Polo voorlopig derde. Hier dient vermeld te worden dat dat nièt de Polo is waarmee Kristoffersson zal meedingen naar de wereldtitel.

Ondertussen blijft onze landgenoot Enzo Ide met zijn Audi S1 enorme stappen vooruit zetten in zijn ontdekkingstocht. De eerste heat leverde hem een tiende tijd op, een tijd die ongetwijfeld beter had gekund, ware er niet het starttumult in zijn manche. In de volgende heat lukte Enzo Ide dan weer een zevende tijd en dat levert hem meteen een voorlopige zevende stek op met op zondag nog twee reeksen te rijden. Overigens wordt er op zondag regen voorspeld en dat kan alles nog grondig door elkaar schudden.

Supercar Lites: ook hier Finland boven
Ook in de klasse Supercar Lites, RX2 in het WK, zien we met Jesse Kallio een Fin helemaal bovenaan na twee reeksen. Hij wordt gevolgd door de Zweed Linus Östlund en de Noor Henrik Krogstad.

Crosscar: pech voor Neuville
In de druk bezette klasse Crosscar zagen we in de eerste reeks onze landgenoot Thierry Neuville uitvallen, wat meteen zijn kansen hypothekeert om alsnog een plek in de halve finales af te dwingen. In de volgende reeks lukte onze landgenoot een 24ste tijd maar om echt verder op te rukken in de stand moet Neuville twee toptijden laten noteren op zondag. Ondertussen zet diens teamgenoot bij Lifelive Nordic, Kobe Pauwels, zijn leerproces verder. Die bleef in de eerste reeks met een 20ste reekstijd net de regerend wereldkampioen rallycross Timmy Hansen voor. Het is de Zweed Patrik Hallberg die helemaal bovenaan prijkt met twee snelste tijden.

Crosscar Junior: Alex Gustaffsson leidt
In de klasse Junior Crosscar domineert de Zweed Alex Gustafsson voor JC Raceteknik. De Belg Thomas Martens is hier voorlopig tiende en laatste.

(foto RallyX Nordic)

You may also like
Rallycross: kort internationaal nieuws
RALLYX NORDIC: Kristoffersson ook in Arvika
RallyX Nordic: kalender compleet
RallyX Nordic: Ide’s Magic Weekend
error: Alert: Content is protected !!