Home > #Hoofdnieuws > F1 road to Austria 2020: Scuderia Ferrari

F1 road to Austria 2020: Scuderia Ferrari

Foto ©: Formula 1

Komende zondag, 5 juli is het eindelijk zover, dan gaat het nieuwe F1-seizoen van start. De opener van het nieuwe seizoen is nu de GP van Oostenrijk, op de Red Bull Ring in Spielberg. Om u goed op weg te zetten voor het nieuwe seizoen, maken we bij Autosportwereld.be van elk team een voorbeschouwing. Van Scuderia Ferrari wordt er verwacht dat het Italiaanse team dit jaar gaat concurreren met Mercedes.

Vorig seizoen was Ferrari met voorsprong het snelste team tijdens de testen. Bij de start van het seizoen bleef daar niet veel meer van over. De Italiaanse renstal moest wachten tot na de zomerstop om hun eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Charles Leclerc won de GP van België en een week later ook de GP van Italië. Vettel moest het vorig seizoen doen met slechts één overwinning (Singapore). Ferrari heeft wat goed te maken tegenover de fans.

Ferrari tijdens de testdagen:

Bij de start van de testen had Ferrari het moeilijk om Mercedes en Red Bull te volgen. Veel mensen dachten dat Ferrari aan ‘sandbagging’ deed, dat is de wagen zwaarder maken zodat andere teams niet kunnen zien wat de wagen precies kan. De zorgen van de eerste week werden in week twee voor een deel vergeten. Vettel die op dag twee de snelste tijd heeft neergezet en Leclerc die op de laatste dag 181 rondjes heeft gereden. Geen enkel team dat in week twee meer rondjes reed. Teambaas Mattia Binotto was niet helemaal tevreden en zegt dat er nog veel verbetering nodig is: “de prestatie van de wagen moet beter, aan de power-unit en de set-up moet nog veel worden gesleuteld. Ik denk niet dat er een specifiek onderdeel van de wagen moet beteren, het moet allemaal verbeteren.”

Vleugje geschiedenis:

Ferrari is het langstdienende team in Formule 1 en ook het team met het meeste wereldtitels, zowel bij de rijders als bij de constructeurs. Met 238 overwinningen komt er geen enkel ander team (voorlopig) in de buurt van Ferrari. Voor velen zijn Ferrari en Formule 1 onafscheidelijk. Het enige team dat sinds de start van Formule 1 in 1950 aan elk seizoen heeft deelgenomen. De Italiaanse renstal uit Maranello is begonnen met een droom van oprichter Enzo Ferrari en is nu een van de grootste erkende merken ter wereld.

Lang moest het team niet wachten op succes, in 1952 haalde Aberto Ascari de eerste wereldtitel binnen voor Ferrari. In de jaren ’70 was het de beurt aan Niki Lauda die twee keer wereldkampioen werd. Na een leegte van meer dan twintig jaar kwam ene Michael Schumacher die de eerste vijf jaar van het nieuwe millennium domineerde met vijf wereldtitels wat zijn totaal op zeven bracht. Deze successen zorgden ervoor dat Ferrari nu het meest succesvolle team is in F1, maar nu is het al geleden van 2008 dat Ferrari een van de twee titels heeft binnengehaald.

Onze mening:

Ferrari heeft na de testdagen geen al te beste indruk nagelaten. Ondanks de goede tweede testweek is het duidelijk dat Red Bull en Mercedes een streepje voor hebben. Zoals Mattia Binotto zei, moet er nog veel worden veranderd om de wagens klaar te maken voor Melbourne. Zelfs andere teams zoals McLaren en Renault komen in de buurt, maar het is en blijft Ferrari. Het team zal er alles aan doen om komende zondag klaar te zijn. Misschien is het wel het tegenovergestelde scenario van vorig seizoen, waar Ferrari tijdens de testweken over de snelste wagen beschikte, maar het liet afweten in Melbourne.

De rijders van Ferrari:

Bij Ferrari is het na vorig seizoen moeilijk om te zeggen welke van de twee rijders beter gaat presteren. We gaan het voordeel geven aan het jonge supertalent uit Monaco. Leclerc was vorig jaar over het hele seizoen iets beter dan Vettel. Met meer overwinningen, pole positions, podiumplaatsen heeft Leclerc een beter seizoen gehad. Dat zal Sebastian Vettel nog gemotiveerder maken, de Duitser wacht nog altijd op zijn eerste wereldtitel bij de Italiaanse renstal.

You may also like
F1 70th Anniversary GP: Mercedes boven in FP1
F1: de aanhouder wint, Racing Point krijgt boete en puntenvermindering
F1 Silverstone: Hamilton wint voor de zevende keer in Silverstone na spannend slot
F1 Silverstone: Mercedes op 1 en 2, Verstappen volgt op korte afstand
error: Alert: Content is protected !!