Home > #Hoofdnieuws > F1 road to Austria 2020: Red Bull Racing

F1 road to Austria 2020: Red Bull Racing

Foto ©: Aston Martin Red Bull Racing

Komende zondag, 5 juli is het eindelijk zover, dan gaat het nieuwe F1-seizoen van start. De opener van het nieuwe seizoen is nu de GP van Oostenrijk, op de Red Bull Ring in Spielberg. Om u goed op weg te zetten voor het nieuwe seizoen, maken we bij Autosportwereld.be van elk team een voorbeschouwing. Red Bull maakt met Max Verstappen een grote kans om te winnen in het openingsweekend. De Nederlander won de afgelopen twee jaar in OostenrijK.

Red Bull werd vorig jaar derde bij de constructeurs. Max Verstappen presteerde goed, maar zijn toenmalige teamgenoot Pierre Gasly kon niet aan de verwachtingen voldoen. Na de zomerstop kwam Alexander Albon naar Red Bull om Pierre Gasly te vervangen. Voor de rest van het seizoen presteerde Red Bull goed, maar het was niet genoeg om Ferrari van de tweede plek te stoten.

Red Bull tijdens de testdagen:

Red Bull mag spreken van twee geslaagde testweken, maar het was niet zonder problemen. Op de voorlaatste dag had het team een probleem met de ophanging van de wagen waardoor er redelijk wat tijd werd doorgebracht in de garage. Afgezien van de problemen was Red Bull snel tijdens de testen, sneller dan concurrent Ferrari. Verstappen die over de twee weken de tweede snelste chrono had. Ook teambaas Christian Horner ziet het nieuwe seizoen zitten: “Ik heb het gevoel dat we dit seizoen beter zijn voorbereid dan vorig seizoen. Ik ben er mij van bewust dat we stevige concurrenten hebben, maar ik denk ook dat wij sterk genoeg zijn om te vechten tot het einde voor die wereldtitel.”

Vleugje geschiedenis:

Red Bull Racing is de derde grootmacht in Formule 1 na Mercedes en Ferrari. Het team is ondertussen vijftien jaar actief in Formule 1. Een relatief jong team in F1 termen dat desondanks al vier wereldtitels en 62 overwinningen telt. De oorsprong moet gezocht worden bij Stewart Racing, het voormalig F1 team van drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart. Het team begon in 1997 in Formule 1, maar werd twee jaar later al overgenomen door Jaguar Racing. Dat team hield stand tot 2005 toen werd het overgenomen door Red Bull. Zware investeringen en de komst van superster Sebastian Vettel bezorgden Red Bull van 2010 tot 2013 vier opeenvolgende titels bij de rijders. Het is nu wachten tot de factoren Red Bull chassis, Honda motor en het talent van Max Verstappen samensmelten om een nieuwe succesperiode in te zetten.

Onze mening:

Red Bull was goed tijdens de testen, als het aankomt op snelle rondjes rijden haalt het team een hogere snelheid dan Ferrari. Op langere afstanden is de Italiaanse renstal iets sneller, maar met Max Verstappen die als geen ander op de limiet kan rijden en een regelmatige Alex Albon kan Red Bull beter presteren dan Ferrari. Als het team voor de titel wil strijden is het belangrijk om vanaf het begin goed te presteren. Vorig seizoen kwam het team ‘moeizaam’ uit de startblokken. Het team heeft nu een goede indruk nagelaten en lijkt klaar voorr het nieuwe seizoen.

De rijders van Red Bull:

Bij Red Bull geven we de voorkeur aan Max Verstappen. De Nederlander haalt altijd het maximum uit zijn wagen, soms zelfs meer en wordt gezien als het grootste talent binnen F1. Alex Albon daarentegen heeft sinds zijn komst bij Red Bull acht van zijn negen races in de top zes gereden. Hij heeft bewezen te kunnen presteren onder druk en rijdt zeer regelmatig. Beide rijders zijn klaar om een goede strijd te leveren.

You may also like
F1 70th Anniversary GP: Mercedes boven in FP1
F1: de aanhouder wint, Racing Point krijgt boete en puntenvermindering
F1 Silverstone: Hamilton wint voor de zevende keer in Silverstone na spannend slot
F1 Silverstone: Mercedes op 1 en 2, Verstappen volgt op korte afstand
error: Alert: Content is protected !!