Home > Rallycross > DIVERS > RALLYCROSS: Belgen in het buitenland

RALLYCROSS: Belgen in het buitenland

Terwijl we in ons land nog even moeten wachten wat rallycross betreft zoeken een aantal landgenoten ondertussen hun heil in het buitenland.

Zo trokken Joel Strackx (Honda Civic) en Ivo Van Den Brandt (Mitsibishi Colt) afgelopen weekend naar Tsjechië. Daar namen zij op de Autodrom in Sosnova, waar ooit nog Europese manches werden verreden, deel aan de opener van het Tsjechische kampioenschap.

Strackx over zijn avontuur: “Begin vorige week kregen we plots groen licht dat we welkom waren in Tsjechië. In onze klasse waren we uiteindelijk maar met zes rijders maar algemeen werd het daar een mooie opener met zowat een dozijn wagens in de klasse Super1600 en een achttal wagens in de klasse Supercars. Zelf besloten we niet al te veel risico’s te nemen en het weekend vooral te zien als een testsessie. Dat lukte en in de finale kon ik de eerste twee ronden de snelle Roman Castoral volgen maar daarna lieten we het toch wel erg hoge ritme zakken om zonder risico’s onze weg te vervolgen. Al bij al heb ik daar een geslaagd weekend achter de rug en hebben we ons vooral goed geamuseerd daar.”

Als Corona het toelaat trekken we begin augustus terug naar Tsjechië, voor de tweede manche in Sedlcany“, besloot Strackx.

(foto Bram)

You may also like
2017 voor … Joël Strackx
error: Alert: Content is protected !!