Home > Rallycross > DIVERS > ALL STAR MAGIC WEEKEND: Het aftellen is begonnen

ALL STAR MAGIC WEEKEND: Het aftellen is begonnen

Het aftellen naar het Magic Weekend in Holjes kan nu echt beginnen. Voor rallycross-liefhebbers is het al jaren een gewoonte, begin juli is er dat magische weekend in het Zweedse plaatsje Höljes. In de oorspronkelijke kalender was er dan het Wereldkampioenschap rallycross maar Covid-19 besliste er anders over.

Ondertussen bleef men daar in Höljes niet bij de pakken zitten en werd een formaat bedacht met actie van donderdag twee juli tot en met zondag vijf juli waarbij de liefhebber, mits aanschaffen van een ticket, van thuis uit alles veilig kan volgen mèt het gevoel toch aanwezig te zijn.

Er zijn in de eerste plaats de “Legends’ waarbij namen als Marcus Grönholm, Per Eklund, Henning Solberg, Stig-Olov Walfridsson en Andreas Eriksson alvast werden aangekondigd.

De hoofdbrok wordt natuurlijk de aftrap van het Scandinavische kampioenschap RallyX Nordic in de klassen Supercars, Supercar Lites, CrossCar en CrossCar Junior.

In Supercars zien we naast de reguliere rijders een indrukwekkend lijstje namen die normaal het Wereldkampioenschap of Europese kampioenschap rijden onder aanvoering van voormalig wereldkampioen Johan Kristoffersson. Verder in het rijtje zien we onze landgenoot Enzo Ide, de Zweden Robin Larsson, Oliver Eriksson en Pontus Tidemand, de Noren Ben-Philip Gundersen en Oliver Solberg en de Fin Niclas Grönholm.

In Supercar Lites wordt de Noor Henrik Krogstad één van de rijders om in de gaten te houden. Die rijdt voor het team YellowSquad dat wordt gerund door de familie Hansen.

Ook de klasse CrossCar wordt veelbelovend met, zoals eerder op onze pagina’s aangegeven, de deelname van onze landgenoot Thierry Neuville en de regerend wereldkampioen rallycross Timmy Hansen. Te midden van deze indrukwekkende lijst zien we nog een landgenoot, Kobe Pauwels, als teamgenoot van Hansen en Neuville.

Ook in de klasse CrossCar Junior krijgen we met Thomas Martens een landgenoot aan het werk te zien. Net als Neuville, Pauwels en Hansen is dat voor het team van LifeLive Nordic.

Het tijdschema (CET) van de livestream ziet er als volgt uit :

Donderdag 2 juli         09h30 – 18h30
Vrijdag 3 juli       14h00 – 18h00
Zaterdag 4 juli          13h00 – 18h00
Zondag 5 juli            09h30 – 18h00

(bron RallyXNordic)

You may also like
RallyX Nordic: Ide’s Magic Weekend
RallyX Nordic: Kristoffersson in de regen
RallyX Nordic: Grönholm domineert op zaterdag
In beeld: het eerste Magic Weekend van Enzo Ide
error: Alert: Content is protected !!