Home > Rallycross > DIVERS > E-WRX: Jonathan Pailler wint in Holjes

E-WRX: Jonathan Pailler wint in Holjes

Deze namiddag kregen we via het platform van DiRT 2.0 de derde manche van World RX Esports voorgeschoteld. Daarvoor werd gekozen voor het virtuele circuit van Höljes in Zweden.

Shane Van Gisbergen, na twee wedstrijden leider in de tussenstand, moest forfait gegeven. De Nieuw-Zeelander had andere verplichtingen. Die kans wordt uiteraard groter nu her en der echte competities opnieuw opstarten. Wèl van de partij waren de Zweedse broers Timmy en Kevin Hansen evenals de Brit Tom Blomqvist, winnaar vorige week in Hell. Ook het Franse broederpaar Jonathan en Fabien Pailler tekende present, voor de eerste maal trouwens.

De beste tijden in de vier heats waren voor Sivert Svardal, Timmy Hansen en Tom Blomqvist. Die laatste was tweemaal de snelste. Daarna wonnen Timmy Hansen en Tom Blomqvist elk hun halve finale. Terwijl de reeksen en halve finales met de modus droog weer doorgingen werd voor de finale gekozen voor regen. En dat zorgde voor de nodige verrassende wendingen en virtuele uitstapjes naast het circuit. Uiteindelijk wist Jonathan Pailler het hoofd het beste koel te houden en de race te winnen. Timmy en Kevin Hansen werden nog respectievelijk tweede en derde nadat Tom Blomqvist en Siver Svardal elk straftijd kregen toebedeeld. Ook Hayden Paddon was opnieuw van de partij en die strandde nipt naast de finale. Het is nu Timmy Hansen die de stand leidt voor Blomqvist met nog één wedstrijd voor de boeg.

Naast de professionele rijders reden ook de SIM racers opnieuw een supportrace. Het was de Fransman Killian Dall’Olmo die de finale wist te winnen voor zijn broer Quentin.

Zondag twaalf juli krijgen we de finale te zien met als decor Kaapstad, Zuid-Afrika.

You may also like
E-WRX: Seizoensfinale in Kaapstad
E-WRX: Op naar Holjes
E-WRX: Tom Blomqvist wint in Hell
E-WRX: Virtueel rallycrossen in Hell
error: Alert: Content is protected !!