Home > Rally > Rallyraid > Rally Raid: parcours van de Rally van Marokko vrijgegeven

Rally Raid: parcours van de Rally van Marokko vrijgegeven

Het parcours voor de Rally van Marokko, gehouden van 10 tot 14 oktober 2020, is bekend. De organisatie stelde gisteren een traject voor met veel duinen over 2044 kilometer (voor de FIA wagens). De rally zal niet vertrekken vanuit Agadir, zoals eerst voorzien, maar wordt uitgezet rond het bivak van M’Hamid, ten zuiden van Zagora. Dat heeft natuurlijk te maken met de maatregelen in verband met het Coronavirus. De organisatie moest aanpassingen maken op meerdere punten en het concentreren van de rally rond het bivak beperkt voor een groot deel de verplaatsingen in het binnenland en groepeert de noodzakelijke voorzieningen (benzinestations, servicezone, medische ondersteuning, overnachtingen en voedselbevoorrading). Er worden drie lussen voorzien in de “erg” van Chegaga, het zand is er het voornaamste medium. Dan zijn er nog twee lussen langsheen de vallei van de Draa, met een terrein waarop afwisselend snelle passages en technische stukken voorkomen.

(foto: rally van Marokko/archief)

error: Alert: Content is protected !!