Home > Rallycross > WRX: Acht weekends, elf manches

WRX: Acht weekends, elf manches

Eind vorige week gaf de FIA groen licht over de kalender van het Wereldkampioenschap rallycross met acht weekends waarbij de manche in Kouvola, Finland, erbij komt als vervanger voor de wedstrijd in het Franse Lohéac.

De eerste drie wedstrijdweekends van de kalender die we u reeds meegaven op onze pagina’s worden telkens zogenaamde “double-headers”. Wanneer Covid-19 het toelaat start het WK dus tijdens het weekend van 22 en 23 augustus in Holjes aan een verschroeiend met tempo met een week later opnieuw twee wedstrijden in het Finse Kouvola. In september is er dan het derde en laatste weekend met twee manches, met name in Riga, Letland.

Vanaf Spa-Francorchamps begin oktober vervolgt het kampioenschap dan met een normaal formaat met één wedstrijd verdeeld over zaterdag en zondag.

Alle wedstrijden die worden verreden gaan uiteraard door onder de restricties die op dat ogenblik gelden in dat land. Wat Finland betreft wordt nu reeds meegegeven dat de wedstrijd zonder publiek zal doorgaan.

(bron persbericht IMG/FiaWorldRallycross, foto IMG)

You may also like
WRX: Kouvola vervangt Lohéac
In een notendop: Internationaal RX nieuws
In een notendop: RX in het buitenland
WRX: Champion Lubricants wordt partner van World RX
error: Alert: Content is protected !!