Home > #Hoofdnieuws > WRC: geen uitsluitsel voor einde juni

WRC: geen uitsluitsel voor einde juni

Er is vandaag op de wereldraad van de FIA geen enkele beslissing genomen in verband met de nieuwe kalender van het WRC 2020.

Even de situatie samenvatten: er zijn al drie wedstrijden verreden dit seizoen, met name de Monte-Carlo, Zweden en Mexico. Na die drie rally’s leidt Sébastien Ogier de debatten. Ondertussen zijn Chili, Argentinië, Portugal, Kenia, Finland, Nieuw-Zeeland en Wales van de kalender gehaald en resten er ons nog Turkije, Duitsland en Japan. Turkije (oorlog en Corona) en Japan (Corona) zijn niet zeker en ook Duitsland kreeg eerder deze week minder goed nieuws, daar de Duitse regering alle grote publieksevenementen tot einde oktober verbiedt.

Ieper

De FIA ging dus op zoek naar oplossingen en die liggen mogelijk in België (Ieper), Letland, Estland en op de Canarische eilanden. Maar voor de rallyfans in ons land is het dus nog even wachten alvorens een eerste Belgische WK-manche ooit groen licht krijgt.

2021

Ondertussen heeft de FIA wel al een ontwerp van kalender voor 2021 klaar en die omvat voorlopig negen wedstrijden, maar dat aantal kan nog groeien. Data zijn er nog niet. Monte-Carlo, Finland, Portugal, Zweden, Kenia, Spanje, Italië, Japan en Australië staan op die wel erg voorlopige kalender.

error: Alert: Content is protected !!