Home > #Hoofdnieuws > In gesprek met Nicolas Gilsoul

In gesprek met Nicolas Gilsoul

We hebben het vaak over Thierry Neuville, maar wat zou de vijfvoudige wereldkampioen zijn zonder zijn vaste corijder, Nicolas Gilsoul? De man uit de Ardennen bereidt zich ook weer voor op de rest van het seizoen…

U bent weer gaan testen na maanden van quarantaine, hoe was het om weer in de auto te zitten?

“Het was geweldig om weer naast Thierry te zitten. We hebben deze week een paar dagen samen doorgebracht om weer in het ritme te komen en ons voor te bereiden op wat deze zomer volgt. Helaas werd onze test vorige week te snel afgebroken, maar het team reageerde heel snel om ons weer op weg te helpen en we hebben nog voldoende kunnen testen.”  

Hoe verliep deze heel lange periode zonder rally’s voor jou?

“Ik herinner me dat we aan het begin van mijn carrière het seizoen in oktober afsloten en rond maart of april opnieuw begonnen. Ik vond die tijd altijd erg lang en behoorlijk deprimerend en ik voel me nu een beetje zo. Het is voor het eerst in minstens tien jaar dat ik zo lang geen rally heb gereden. In plaats daarvan nam ik de tijd om goed uit te rusten en vond ik het leuk om bij mijn familie thuis te zijn.”

Hoe was het leven in België?

“We kunnen ons nu weer vrijer bewegen en ik zie mensen bij ons, in de Ardennen, ervan genieten alsof ze op vakantie zijn. Ik voel me een stuk minder opgesloten. Ik kijk er naar uit om weer te mogen klimmen, wat indoor nog niet kan. Het helpt me om me mentaal en fysiek in vorm te blijven.”

Hoe heb je jezelf beziggehouden?

“Als je duurtraining wil doen, heb je meestal geen halve dag de tijd, dus probeer je drie uur beweging in 45 minuten te persen! De afgelopen maanden heb ik een groot deel van mijn dag kunnen fietsen, dus was het anders. Ik heb ook een aantal High Intensity Interval Training-video’s op YouTube gevolgd. Een paar weken geleden heb ik voor het eerst buiten getraind en met het warme weer en de zonsondergang op de achtergrond was het erg fijn. ”

Hoe beleefde je dat totaal andere ritme?

“Als bijrijder ben ik erg verbonden met het ‘aspect’ tijd. Ik heb geleerd om het ‘nu’ te waarderen en ernaar te leven. Normaal bereid ik me altijd voor om snel op situaties te reageren, maar ik heb die modus echt kunnen uitschakelen en me kunnen concentreren op een paar persoonlijke projecten die al een paar jaar lagen te wachten. Ik ben dan ook al bijna tien jaar bezig met de WRC.”

Heeft je dochter Myrtie ook meer tijd gekregen?

“Ja, we hebben veel tijd samen kunnen doorbrengen. Omdat we een tuin hebben, konden we naar buiten om in de zandbak te spelen of op de trampoline te springen. Dat is erg leuk…  er is ook een trampolinepark in de buurt en na vijf minuten zweet je als een gek, maar je blijft proberen nieuwe dingen te doen!”

Heb je een bericht voor WRC-fans?

“Ik heb op sociale media gezien dat veel mensen de wedstrijden missen en herinneringen uit het verleden posten. Het is leuk om terug te kijken en te zien hoe ver we zijn gekomen. Meestal hebben we geen tijd om hierover na te denken. Ik ben nog steeds erg gemotiveerd en ik zie dat iedereen bij Hyundai Motorsport zeer betrokken is en we kunnen niet wachten om binnenkort weer te gaan racen.”

error: Alert: Content is protected !!