Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: Glickenhaus zet twee wagens in

FIA WEC: Glickenhaus zet twee wagens in

Het Amerikaanse Glickenhaus maakte bekend dat het de eerste helft van het FIA WEC 2021 met twee wagens aanvat. We zien dus ook in Spa twee SCG 007 aan de start verschijnen.

Het nieuwe FIA WEC, met de hypercars, gaat half maart van start in Sebring (Florida) en daar zouden we drie constructeurs moeten zien, en geen twee zoals sommige blogs beweren: Toyota, ByKolles en de Scuderia Cameron Glickenhaus.

Het testen van de twin-turbo V8 – van Pipo – zou volgende maand moeten beginnen, terwijl de eerste rondjes van de 007 gepland zijn voor eind 2020. SCG start vervolgens het seizoen 2021, met niet één, maar twee 007. De 1000 mijl van Sebring, de 6 uur van Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans krijgen dus twee Amerikaanse bolides te zien. “Dit is een prachtige aankondiging die de aantrekkingskracht van onze nieuwe topcategorie benadrukt“, aldus ACO-voorzitter Pierre Fillon.

error: Alert: Content is protected !!