Home > #Hoofdnieuws > DTM: BMW niet opgezet met beslissing Audi

DTM: BMW niet opgezet met beslissing Audi

BMW is niet opgezet met de beslissing van Audi om het DTM aan zijn lot over te laten, dat laat Jens Marquardt, de sterke man van BMW Motorsport in een gesprek verstaan. Audi stapt zoals geweten einde 2020 uit het Duitse toerwagenkampioenschap.

Jens Marquardt beseft uiteraard dat we in een zeer moeilijke context weer aan autosport gaan doen: “De corona-pandemie heeft een serieuze impact op alles en iedereen – uiteraard ook op de auto-industrie en de autosport, die grotendeels afhankelijk is van de evenementen en de fans op het circuit. Ik zie de vooruitzichten voor de autosport in drie periodes: op korte termijn, na alles wat de wetenschappers en politici ons wekenlang hebben verteld, was het absoluut essentieel om alle raceactiviteiten te stoppen. Op middellange termijn hopen we – vooral na de aankondiging van de gewijzigde DTM-kalender – dat we dit jaar nog kunnen gaan racen, rekening houdend met de maatregelen tegen de pandemie. Ik ben niet bereid voorspellingen op lange termijn te doen, omdat de algehele situatie te onvoorspelbaar is.

Wat zijn uw gevoelens in de aanloop naar het nieuwe DTM-seizoen?

“Om heel eerlijk te zijn – ik heb gemengde gevoelens. De pandemie overschaduwt duidelijk alles. Als ik het vanuit een sportief perspectief bekijk, zijn we meer vastbesloten dan ooit om te bewijzen dat we kunnen presteren. We hebben er hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken tijdens de lange voorbereidingsperiode. Echter, ik geef ook toe dat de aankondigingen van onze concurrenten, die ze zich uit DTM terugtrekken, mijn toekomstbeeld voor DTM hebben aangetast.”

Wat bedoelt u?

“We hadden samen twee belangrijke werkpunten: enerzijds om de fans in 2020 weer geweldige races te bieden – in ieder geval op het scherm -. Anderzijds, om het DTM voor te bereiden op de toekomst en samen te werken om de laatste hand te leggen aan de hybridisatie van 2022 en de elektrificatie in 2025. Deze tweede focus is nu duidelijk niet meer nodig…”

Wat betekent dat voor de toekomst van de DTM?

“Onze autosportfilosofie is identiek aan die van het DTM, namelijk competitie tussen fabrikanten en dat op het hoogste niveau. De terugtrekking van Audi is dan ook een totale contradictie. Zoveel is duidelijk.”

Wanneer beslist u over een mogelijk seizoen 2021?

“Het is niet aan BMW alleen om een ​​beslissing te nemen. Nu is het belangrijk om binnen de ITR-commissies samen te werken om de effecten van de terugtrekking van Audi in te schatten. Zodra dat duidelijke is, zullen we zien wat het betekent voor DTM, de onderliggende Klasse 1-voorschriften en de toekomst.”

error: Alert: Content is protected !!