Home > Rallycross > DIVERS > In een notendop: RX in het buitenland

In een notendop: RX in het buitenland

Terwijl we in ons land nog moeten afwachten of en wanneer er een mogelijk vervolg komt voor het Belgische kampioenschap rallycross na de opener begin maart zien we in enkele van onze buurlanden met nieuwe kalenders tekenen van hoop. Een overzicht.

  • Frankrijk – In Frankrijk werd een kalender bestaande uit vier wedstrijden vrijgegeven. Onze zuiderburen beginnen eraan in Mayenne, tijdens het weekend van 12 en 13 september. Twee weken later is Kerlabo aan de beurt. Daarna gaat het naar Essay (10/11 oktober) alvorens af te sluiten in Dreux nabij Parijs en dat op 24 en 25 oktober.
  • Verenigd Koninkrijk – Net als in Frankrijk werden vier weekends voorgesteld voor de herziene kalender met Lydden Hill eind augustus (30/31 augustus) als opener. Dan gaat het naar Knockhill (Schotland, 26/27 september waarna het kampioenschap vervolgt in Pembrey (Wales, 17/18) oktober. De seizoensfinale is voor het Ierse Mondello Park op 14 en 15 november.
  • RallyX Nordic – RallyXNordic begint begin juli in het Zweedse Holjes en elders las u al over de deelname van onze landgenoot Enzo Ide. Maar ongetewijfeld zal de Zweed Johan Kristoffersson, wereldkampioen in 2017 en 2018, één van de absolute blikvangers zijn. Kristoffersson maakte dat nieuws eerder deze week bekend. Dat evenement gaat overigens door zonder publiek wegens de maatregelen rond Covid-19 maar via een – betalende – livestream kunnen de fans van thuis uit het gebeuren volgen. De uiterste inschrijfdatum is 18 juni.

    (foto RallyX Nordic)
You may also like
RallyX Nordic: Ide’s Magic Weekend
RallyX Nordic: Kristoffersson in de regen
RallyX Nordic: Grönholm domineert op zaterdag
In beeld: het eerste Magic Weekend van Enzo Ide
error: Alert: Content is protected !!