Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Stijn Van den Berge in Corona-tijden…

Wat doet Stijn Van den Berge in Corona-tijden…

De laatste in onze reeks is meteen de brug naar morgen, want Stijn Van den Berge heeft voor Autosportwereld.be niet alleen zijn corona-verhaal, geheel exclusief kondigt hij ook de plannen voor de rest van het seizoen aan!

Op werkgebied veranderde voor mij, gelukkig niet heel veel. Ik bleef continu aan de slag. Met ons centraal distributiecentrum in Gent zijn wij het kloppende logistieke hart van de Volvo Group wereldwijd. Wij zorgen er dus mee voor dat onze klanten voedsel in de winkelrekken kunnen blijven voorzien en de ziekenhuizen alle nodige leveringen tijdig ontvangen. Het enige verschil voor mijn professionele activiteiten in deze periode is dat die meer van thuis uit gebeuren. Wel fijn dat ik daardoor net wat meer tijd kan doorbrengen met mijn jonge dochtertjes. Vroeg in de ochtend of ‘s avonds na bedtijd voor de meisjes trek ik er meermaals per week op uit met de fiets richting Vlaamse Ardennen. Endurance racing, vraagt om duurtrainingen. Ik hunker uiteraard naar de raceweekends op vier wielen, maar in afwachting spendeer ik die weekends grotendeels aan het afwerken van onze woning en de aanleg van de tuin en het terras. Dat maakt het voor de thuisblijvers des te aangenamer als papa even een paar dagen op circuit uithangt. Op het circuit zullen we, Team VDB, te vinden zijn met een nieuw strijdwapen. De gewezen Bas Koeten Cupra TCR gaven we voor het eerst de sporen net voor de Corona-opsluiting. Nico Verdonck was daarbij de ongetwijfeld perfecte gids. Wel jammer dat we niet meteen meer tijd kregen om de wagen te leren kennen. Daar draait het nu vooral om voor ons in de komende weken/maanden. Kilometers maken en een vertrouwd gevoel krijgen in deze volbloed racewagen. Voor de kalender blijft het enigszins afwachten, tot de ultieme bevestiging van de organisatoren en circuits. De 100 Series staan sowieso op de planning. Daarnaast bekijken we welke races van andere kampioenschappen er te combineren zijn. Uit regelmatig contact met onze piloten Yardy Hoogwerf, Steven Teirlinck, Mathieu De Smet en Erik Crabbe leer ik alvast dat de goesting zeer groot is. Goesting is passie en dit vieze beestje krijgt die passie voor de autosport niet klein. Tot binnenkort in de paddock!

error: Alert: Content is protected !!